search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Anhörigstöd -Alkohol och drogbehandlare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Anhörigstöd
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-12-06
Referensnr17-70-0230
Publicerad2017-10-20
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Anhörigstöd
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-12-06
Referensnr
17-70-0230
Publicerad
2017-10-20

Arbetsplatsbeskrivning
Vi utökar nu vårt anhörigstöd inom missbruksvården med en fjärde tjänst och söker dig som är genuint intresserad av att arbeta med anhöriga/närstående och att se dem i sitt sammanhang.
Anhörigstöd- Vuxna vänder sig till personer från 18 år som har anhöriga med missbruks/ beroendeproblematik. Upptagningsområdet är Jönköpings kommun och via avtal Habo, Mullsjö och Vaggeryds kommun. Anhörigstödet är organiserad som en självständig verksamhet och har sekretess gentemot övrig socialtjänst. Som kommuninvånare tar man kontakt på egen hand via telefon och mail.
Samtalsstöd erbjuds både i grupp och individuellt. På Anhörigstöd –Vuxna utgår man ifrån ett familjeorinterat perspektiv där insatserna utförs, om samtycke finns, i nära samarbete med andra involverade.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna omfattar samtalskontakter, individuellt och i grupp. Personalgruppen har handledning av extern handledare.

Kompetenskrav
Du som söker är socionom, socialpedagog eller har en motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Kompetens och erfarenhet av att erbjuda samtalsstöd, både enskilt och i grupp är ett krav. Kunskap om beroende och hur det framförallt känslomässigt påverkar familj och anhöriga är självklart ett krav.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
*Ett härligt gäng med arbetskollegor som jobbar med att utveckla och påverka vårt arbete med målgruppen i fokus.
* Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
* Rabatt på bland annat gymkort och biobiljetter.

Övrigt
Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under publiceringstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan

Upplysningar
Sektionschef Anna-Karin Magnusson 036107421 anna-karin.magnusson@jonkoping.se
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.