search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialpedagog/Socionom

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLjungarumsskolan 7-9
AnställningsformTidsbegränsad anställning
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-01-01--2018-12-31
Sista ansökningsdag2017-12-13
Referensnr17-60-0625
Publicerad2017-11-22
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ljungarumsskolan 7-9
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-01-01--2018-12-31
Sista ansökningsdag
2017-12-13
Referensnr
17-60-0625
Publicerad
2017-11-22

Arbetsplatsbeskrivning
Ljungarumsskolan 7-9 ligger i södra delen av Jönköping med närhet till både natur och stadsliv. Skolan har i dagsläget 381 elever fördelat på 3 årskurser. På Ljungarumsskolan finns en enhet för tal och kommunikation som är till för elever med avvikande språkutveckling och förberedelseklass för nyanlända. På Ljungarumsskolan erbjuds du möjligheter att utvecklas och ta nästa steg inom ditt uppdrag. Tillsammans arbetar vi varje dag för kunskap och utveckling i tryggheten och hälsans tecken.

Arbetsuppgifter
I din roll som socialpedagog kommer du att arbeta nära kurator och övrig personal på skolan. Vidare kommer du att vara en viktig del av skolans elevhälsoteam där ditt fokus kommer att ligga på de elever som har svårt att klara av skolans vardag.
Exempel på arbetsuppgifter som kommer att ingå i tjänsten:

• Arbeta med ungdomar som har frånvaroproblematik
• Vara en del av skolans EHT-team med fokus på elever som inte klarar skolans vardag.
• Vara en kontaktyta mellan elev, vårdnadshavare, kontaktlärare och externa stödfunktioner.
• Vara en del av skolan trygghetsteam som arbetar mot mobbning och kränkande behandling
• Dokumentation, uppföljning, utvärdering och analys.
• Ha motiverande samtal med elever.

Kompetenskrav
För att bli aktuell för tjänsten ska du vara utbildad Socialpedagog/Socionom . Erfarenhet från skolans värld ses som meriterande.

Övrigt
För att lyckas i denna tjänst tror vi att du som person har en förmåga att arbeta såväl i team samt självständigt och har en god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt. Förutom att du är trygg i din kompetens är du flexibel och lösningsfokuserad samt har ett brinnande intresse för arbete med ungdomar samt för att skapa förändring i deras liv. För dig är det självklart att jobba med eleven i fokus och du har förmågan att lyfta blicken för att se helhetsperspektivet. Vidare är de också viktigt att du har förmåga till lågaffektivt bemötande i stress och konfliktsituationer.

Upplysningar
Bitr. rektor Jon Borka, 036-10 61 20
Rektor Johny Löhbern, 036-10 61 14
Skolans expedition, 036-10 61 12
Lärarnas Riksförbund Jonas Rosander, 036-10 79 02
Lärarförbundet Hanna Hannus 036-10 61 22

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.