search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Timvikarier till kommunens folkbibliotek

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsBiblioteken i Jönköpings kommun
AnställningsformIntermittent anställning med timlön
OmfattningEnl. överenskommelse utifrån verksamhetens behov
TillträdesdagOmgående
Sista ansökningsdag2019-09-22
Referensnr18-42-0003
Publicerad2019-09-12
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Biblioteken i Jönköpings kommun
Anställningsform
Intermittent anställning med timlön
Omfattning
Enl. överenskommelse utifrån verksamhetens behov
Tillträdesdag
Omgående
Sista ansökningsdag
2019-09-22
Referensnr
18-42-0003
Publicerad
2019-09-12

Arbetsplatsbeskrivning
Folkbiblioteken i Jönköpings kommun har en viktig roll som samordnare av kulturverksamhet och som kulturförmedlare, och vill i den rollen ge kommuninvånarna ett gott bemötande och god service. I Jönköpings kommun finns 12 bibliotek samt två mobila enheter och det är inom dessa verksamheter du nu behövs. Ensambemanning kan förekomma. 

Arbetsuppgifter
Ditt arbete kommer innebära tjänstgöring i bibliotekets informations- och lånedisk samt andra inom biblioteken förekommande uppgifter. Det är ett varierande arbete med stort utrymme för kreativitet och medskapande, som i grunden handlar om att sätta besökaren i centrum och medverka till att göra biblioteken tillgängliga och angelägna för alla.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har gymnasieutbildning och gärna erfarenhet av arbete på bibliotek eller i annat serviceyrke. Goda IT-kunskaper samt litteraturkännedom är meriterande. Har du körkort för yrkestrafik kan du bli aktuell för vikariat på bokbussen och bokbilen.

Då arbetsplatsen varierar utifrån behov är det en förutsättning att du är flexibel, har lätt för att strukturera upp situationer och snabbt ser vad som behöver göras. Du har vidare god social kompetens, en positiv inställning och är serviceminded. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Goda kunskaper i svenska är en förutsättning, både i tal och skrift. Har du goda kunskaper i andra språk än svenska, är det meriterande. 

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn. Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Övrigt
Din arbetstid är enligt överenskommelse utifrån verksamhetens behov och dina önskemål. Biblioteken bedriver verksamhet såväl dagtid som kvällstid och helger.

Den 30 september kommer vi genomföra intervjuer, så vi ser gärna att du som blir aktuell för intervju kan vara tillgänglig det datumet. 

Upplysningar
Avdelningschef Johan Gärskog 036-10 55 83, johan.garskog@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.