search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Elevassistent

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsEkhagsskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdagsnarast till 2020-04-05
Sista ansökningsdag2019-09-29
Referensnr19-60-2286
Publicerad2019-09-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ekhagsskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
snarast till 2020-04-05
Sista ansökningsdag
2019-09-29
Referensnr
19-60-2286
Publicerad
2019-09-06

Ekhagsskolan - En skola att längta till
Har du erfarenhet av att arbeta med elever i behov av stöd eller har du en önskan om att få arbeta i skolan och ge stöd till elever, då är du välkommen att söka till oss på Ekhagsskolan. Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Vi är...
 ...skolan som vill skapa en plats där alla barn och vuxna känner sig trygga, mår bra och har lust att lära. Styrkan med vår enhet är engagerade och kompetenta medarbetare som bidrar till ett positivt arbetsklimat som bygger på god kommunikation. Hos våra fantastiska elever finner vi en mångfald av olika kulturer. Vi lägger stor vikt vid värdegrundsarbetet där alla ges möjlighet att utvecklas och där det är positivt med nytänk och förändring.
Skolan ligger centralt med bra lokaler och närhet till skog, natur och många av kommunens närliggande aktiviteter så som Kinnarps arena, Rosenlundsbadet och KFUM. Ekhagsskolan expanderar och har för närvarande drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs 6. Nu behöver vi förstärka med elevassistent för elever i behov av extra stöd.

Att arbeta...
...som elevassistent på Ekhagsskolan innebär att du tillsammans med lärare och pedagoger har del i ansvaret för en eller flera elever i klassen. Du stimulerar och utmanar elevers sociala förmågor och skapar en trygg omgivning för eleverna.

Vi söker dig...
... som är trygg och stabil och har ett brinnande intresse för att stimulera barns utveckling samt vara en del i skolans hela dag. Vi söker främst dig som har utbildning och/eller erfarenhet av att ha arbetat med barn/elever inom förskola/skola. Har du dessutom erfarenhet av att ha arbetat med elever som är i behov av särskilt stöd eller som läser utifrån grundsärskolans läroplan är det en merit. Som person är du positiv, engagerad och har god samarbetsförmåga. Du är tydlig i din kommunikation och sprider trygghet i din omgivning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen till en fantastisk arbetsplats där vi tillsammans arbetar för en trygg och trivsam studie- och arbetsmiljö för både elever och personal.

Upplysningar
Kerstin Tibbelin, Rektor 036-10 71 40
Susanne Kristensson, Bitr. rektor 036-10 60 08
Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.