search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsAnläggning Väst, Idrott & förening
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEfter överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-09-22
Referensnr19-42-0017
Publicerad2019-09-03
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Anläggning Väst, Idrott & förening
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-09-22
Referensnr
19-42-0017
Publicerad
2019-09-03

Arbetsplatsbeskrivning
Idrott och förening är en av tre verksamhetsavdelningar inom Kultur- och fritidsförvaltningen. Avdelningen stöttar Jönköpings kommuns föreningsliv och ansvarar för kommunala bad- och idrottsanläggningar, men även för planeringen av nya idrottsanläggningar i takt med att kommunens befolkning växer. Avdelningen har fyra olika enheter, varav två ansvarar för driften av idrottsanläggningar såsom sporthallar, isytor, fotbollsanläggningar, vandringsleder, friluftsbad med mer.

Som enhetschef är du underställd avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp, där din kompetens tillsammans med övriga chefers är en viktig del i avdelningens övergripande utveckling. 

Arbetsuppgifter
Vi söker en enhetschef för Anläggning Väst, med ansvar för de kommunala idrottsanläggningarna på den västra kommunsidan. Som enhetschef ansvarar du för ekonomi, personal och verksamhet inom din enhet, som består av cirka 10 anläggningar och strax under 20 medarbetare. Anläggningarna är geografiskt spridda i kommunen, så även dina medarbetare. I rollen som enhetschef är du länken mellan verksamhetens operativa, taktiska och strategiska frågor. Du ansvarar för att se till att verksamheten möter kommuninvånarnas behov genom att leda och fördela arbetet via dina medarbetare. 

Centralt i din roll, förutom ledarskapet, är att upprätthålla goda relationer med föreningsliv och skola men även med övriga interna och externa kontakter. 

Kompetenskrav
Gymnasial utbildning är ett krav och det är meriterande om du har en högskoleexamen. Genom din utbildningsbakgrund tror vi att du har förmåga att reflektera kring och analysera information, att ha ett strategiskt perspektiv på operativa frågor och har förståelse för mindre delar i ett större sammanhang.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, som bland annat bygger på att du är intresserad av och har kunskaper om föreningsliv. För att lyckas i rollen som enhetschef är det viktigt att du är strukturerad och utvecklingsbenägen, har datavana samt god administrativ förmåga. Du har lätt för att skapa kontakter och nätverk, samt är tydlig i din kommunikation.

Det är önskvärt att du har tidigare ledarerfarenhet, men det är inget krav. Genom din ledarerfarenhet tror vi att du har förmåga att se kopplingen mellan rutiner och processer kring ekonomi, personal och styrning. Vi tror att du är bra på att motivera medarbetare att nå sina mål och att du är duktig på att hantera relationer. Vi söker dig som har ett genuint intresse av att vara delaktig i utvecklingen av idrottens lokal- och anläggningsförutsättningar i Jönköpings kommun.

Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift. 

Övrigt
Tjänsten kräver B-körkort.

Upplysningar
Avdelningschef: Martin Gårlin 036 - 10 69 11
Vision: Maria Carlsson, 036-10 50 46
Kommunal: Carina Gardevall, 036-10 51 00

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.