search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsStadsgårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-09-18
Referensnr19-60-2251
Publicerad2019-08-28
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Stadsgårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-09-18
Referensnr
19-60-2251
Publicerad
2019-08-28

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Stadsgårdsskolan söker specialpedagog, är det du? Vi är en 7-9 skola med ca 300 elever. Skolan ligger i området Råslätt, utanför Jönköping och våra elever kommer från Råslätt, Grästorp och Barnarp. Vi har förberesdelsklass för nyanlända elever och en kommungemensam grupp med elever inom autismspektret, Herrgården.

Skolan har under ett par års tid haft stigande elevresultat och vi har hög tillgänglighet i våra lärmiljöer. Många elever lyckas bättre hos oss än de förväntas göra. Under våren 2019 var skolinspektionen hos oss för tematiska granskning av undervisningen i svenska som andraspråk, de gav oss högsta betyg på samtliga punkter! Vi har många års erfarenhet och hög kompetens för att möta elever med olika bakgrund och förutsättningar på bästa sätt, men arbetar hela tiden för att de elever vi har just nu ska nå så långt som möjligt i sitt lärande. Genom att bygga goda relationer mellan vuxna och elever tror vi att vi kan vara med och lägga en stabil grund för att alla elever ska lyckas. 

Ditt nya jobb
Som specialpedagog är du en del vårt elevhälsoteam. Du är sakkunnig gällande pedagogiska oh specialpedagoiska frågor, vilket kan innebära såväl utredningsarbete, som handledning av personal som arbete med enskilda elever. Arbetet planeras och genomförs i nära samarbete med skolledning, befintlig speciallärare, övriga elevhälsoteamet och lärarpersonal. Ett viktigt uppdrag kan också bli att vara del av skolans utvecklingsarbete och planering för fortbildning. Att samverka med externa verksamheter och myndigheter såsom socialtjänsten, barn- och ungdomspsykiatrin, habiliteringen och fritidsförvaltningen. Du ingår i skolans krisgrupp och det ingår att ditt arbete ska dokumenteras. Tjänsten kan komma att fördelas enligt överenskomelse mellan Stadsgårdsskolans klasser inom högstadiet och Herrgården, vår kommungemensamma undervisningsgrupp för elever inom autismspektrat.

Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog. Har du erfarenhet som specialpedagog och av arbete med barn/elever inom autismspektrat är det meriterande.

Du är flexibel, engagerad, kreativ, lyhörd och empatisk. Du är driven inom kvalitetsarbete, dokumentation och kan arbeta självständigt. Du har även en god samarbetsförmåga och kan leda samt delta i olika nätverk. Självklart har du ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Var god ange referenser. Tänk även på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här. 

Vill du veta mer?
Rektor Marcus Simonsson 036-10 64 32
Bitr rektor Pernilla Hjelm 036- 10 39 10 
Fackliga representanter 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.