search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare matematik

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNyarps so
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2020-01-07 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-09-18
Referensnr19-60-2245
Publicerad2019-08-28
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Nyarps so
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2020-01-07 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-09-18
Referensnr
19-60-2245
Publicerad
2019-08-28

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Är du grundskollärare med behörighet i matematik och NO? Är du förstelärare eller önskar du pröva för meritering? Vill du ingå i ett kreativt team med glada kollegor där vi uppmuntrar varandra? Då är tjänsten hos oss på Nyarpsskolan F-6 i Bankeryd något för dig! Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
Som lärare på Nyarpsskolan kommer du att ingå i ett arbetslag som huvudsakligen kommer att arbeta mot våra äldre elever. I uppdraget ingår klasslärarskap. Som förstelärare ska du i första hand undervisa och arbeta med uppgifter som hör till undervisningen. Andra uppdrag som ingår är att stödja och utveckla lärare i deras undervisning, att initiera och leda projekt i syfte att förbättra undervisningen. Det ingår även i uppdraget att medverka i skolans utvecklingsgrupp för att utveckla skolområdets kvalitet och måluppfyllelse. 

Välkommen till oss
Nyarpsskolan är en F-6 skola med tre tillhörande fritidshem och särskoleverksamhet. Hos oss går det cirka 300 elever från åldrarna 6-12 år. Personalstyrkan vid enheten består av cirka 45 engagerade och kompetenta medarbetare som alla är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas. Skolan ligger inbäddad i ett lugnt och grönskande villaområde mitt i Bankeryd. I närheten av skolan finns en busshållplats med täta förbindelser in till Jönköping. Vår skola tillhör Attarpsspåret. Ett spår med höga resultat, skickliga pedagoger och så klart fantastiska elever. Vi arbetar tillsammans utifrån grundskolans fyra ledord empati, intuition, ansträngning och avgränsning.

Vi vill att våra elever ska känna lärglädje hela vägen!

Din kompetens
Vi söker dig som är meriterad förstelärare som är behörig att undervisa i åk 4-6 i matematik/NO. Alternativt vill pröva för meritering. Se information nedan.
Kraven för att vara meriterad förstelärare är att du:

  • är legitimerad lärare 4-6 eller 1-7
  • genom dokumentation kan redovisa minst fyra års vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet
  • har visat särskild god förmåga att förbättra elevernas studieresultat
  • har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen och i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Vi söker dig som är kreativ och har lätt för att tänka nytt och tar till dig elevers olika sätt att lära. Du är strukturerad i ditt arbete och är bra på att organisera. Du tar ansvar för och har god förmåga att skapa bra relationer till både elev och kollegor samt vårdnadshavare. Du har en positiv elev-/människosyn. Du är självgående och kan tänka utanför ramarna och vill hela tiden utveckla dig själv. Tillsammans med dina kollegor skapar du en kreativ lärmiljö. Som person är du lyhörd och flexibel. Du är en genuin och tydlig vuxen som kan sätta gränser. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det här behöver du veta
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering för varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper inom IKT och akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:

  • CV
  • Lärarlegitimation och examensbevis
  • Studieintyg (Ladok)
  • Utlåtande förstelärare från din rektor (gäller ej meriterade)

De som söker ansvarar själva för att dela ut blanketten om utlåtande till rektor som efter att besvarat skickar in enkäten via mail till maria.sparf@jonkoping.se. Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du som inte redan är förstelärare bli erbjuden att genomgå meritering för förstelärare. Mer information om de handlingar som behövs till din ansökan som förstelärare på vår hemsida www.jonkoping.se sök förstelärare.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Vi kommer genomföra urval och intervjuer löpande under annonseringstiden.

Anställning kommer ske under förutsättning att erfodliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Rektor Marika Eskdahl 036- 10 65 36
Bitr. rektor Marie-Louise Johansson 036-10 58 80
Utvecklingsstrateg Maria Sparf 036-10 24 23 eller maria.sparf@jonkoping.se
Lärarförbundet Annelie Wetter 036-10 65 22
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.