search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare idrott och hälsa åk 4-6

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTorpaskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2019-12-02 till 2020-12-18 med ev. möjlighet till förlängning
Sista ansökningsdag2019-09-03
Referensnr19-60-2078
Publicerad2019-08-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Torpaskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-12-02 till 2020-12-18 med ev. möjlighet till förlängning
Sista ansökningsdag
2019-09-03
Referensnr
19-60-2078
Publicerad
2019-08-13

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Det här får du arbeta med
Vår idrottslärare ska vara föräldraledig och därför söker vi nu en vikarie för undervisning i idrott och hälsa för årskurs 4-6. Som idrottslärare ger du glädje och lust till ett viktigt ämne! Samarbete, relationsbyggande och mjuka värden är viktiga för oss och inte minst i ett ämne som idrott.

I din roll som lärare på Torpaskolan arbetar du mot målsättningen att alla elever ska nå kunskapsmålen, utvecklas som individer och känna att skolan ger en känsla av sammanhang. Du ansvarar för att ge eleverna en kvalitativ undervisning som ges utifrån formativ bedömning som ett redskap för lärande för både dig som pedagog och dina elever.

Du arbetar med förmågorna i pedagogiska planeringar och har frekvent återkoppling där det blir tydligt för eleven vad som krävs för att komma vidare. Du ansvarar för att göra extra anpassningar för de elever som är i behov av det.

Välkommen till oss
Torpa utbildningsenhet ligger i Jönköpings södra stadsdel. Vi är en treparallellig skola från förskoleklass till årskurs 6 med ca 470 elever. Skolan är organiserad i åtta arbetslag där pedagoger av olika yrkeskategorier arbetar tillsammans med eleverna under skoltid och fritidstid. Till varje arbetslag hör ett fritidshem som är placerat i skolans lokaler. På skolan arbetar idag 75 personer i elevernas närhet, vår enhets styrka är kompetenta och engagerade medarbetare. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap och trygghet i centrum samt lägger stor vikt vid värdegrundsfrågor.

Kompetenskrav
Önskvärt är att du är behörig lärare i idrott och hälsa och vi ser gärna att du även är behörig i ytterligare något ämne. Du utmanar och inspirerar eleverna och arbetar för ett aktivt elevinflytande. Som person är du flexibel, lösningsfokuserad, trygg, stabil och
kan behålla lugnet i stressiga situationer. Vidare har du god samarbetsförmåga och ser det som en självklarhet att ha en tydlig, öppen och god dialog med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet samt känner dig trygg när det gäller att extraanpassa undervisningen i klassrummet/idrottshallen. Utbildning och/eller erfarenhet av specialpedagogik samt annan kompetensutveckling inom ämnet är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och dina tidigare erfarenheter. IT kunskaper är ett krav.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret, ett dokument som kan ha lång handläggningstid. Urval och intervjuer kan komma att ske före ansökningstiden har gått ut.

Upplysningar
Rektor: Ellinor Magnusson, tel 036-106375
Biträdande rektor: Anna Jakobsson, tel 036-107569
Biträdande rektor: Jonna Nilsson tel, 036-107092

Lärarförbundet:
Monica Aldrin tel 036-106382

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.