search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rektor biträdande

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRåslätts Förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-26
Referensnr19-60-2041
Publicerad2019-08-12
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Råslätts Förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-26
Referensnr
19-60-2041
Publicerad
2019-08-12

Lärglädje börjar med dig! Vill du vara med och utveckla samhällssmarta barn? Tycker du det är viktigt att ingå i en engagerad chefsgrupp med hög kompetens? Är det viktigt för dig att driva pedagogisk utveckling?

Välkommen till oss på Utbildningsförvaltningen. Här får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen.


Ditt nya jobb
Vi söker två biträdande rektorer till Råslätts förskoleområde. I din roll som biträdande rektor bistår du rektor i dennes ledning av verksamheten såväl operativt som strategiskt. Du biträder rektor i helhetsansvaret när det gäller budget och resultat samt personal- och arbetsmiljöfrågor. Det pedagogiska ledarskapet ser vi som något av det mest centrala för förskolans utveckling och verksamhetens resultat. Du bidrar till att resultaten säkerställs och följs upp i enlighet med vårt systematiska kvalitetsarbete och att varje barn känner sig trygg och erbjuds det stöd som krävs - bland annat genom ett proaktivt hälsoarbete. Du bidrar även med att driva ett aktivt jämställdhetsarbete i enlighet med kommunens jämställdhetsplan, och att verka för ett konstruktivt samverkansklimat i linje med samverkansavtalet.

Du ingår i förskoleområdets ledningsteam, tillsammans med rektor, biträdande rektor, specialpedagoger, förstelärare och ateljérista. Detta skapar ett dynamiskt samproducerat, demokratiskt ledarskap med gemensamma fokusområden och strategiska mål. Du ingår även i ett spårsamarbete förskola-grundskola tillsammans med rektorer i din geografiska närhet där ni arbetar med utveckling av skolan som helhet ur ett 0-16 årsperspektiv.

Du är en del i förvaltningens ledningsgrupp för förskola tillsammans med din chef samt övriga rektorer och biträdande rektorer.
  

Välkommen till oss
Råslätts förskoleområde består av nio förskolor. Bofinken, Domherren, Gulsparven, Talgoxen, Pärlugglan och Rödhaken är belägna på Råslätt. Garnkullen 1, 2 och 3 är belägna på Grästorp. Tillsammans är vårt fokus Olika är lika bra, som har sina rötter i FN:s Barnkonvention som blir svensk lag 2020, och En hållbar framtid som är grund för de förskolor som arbetar enligt Reggio Emilia filosofin. Båda fokusområdena är förankrade i våra styrdokument och berikar varandra.

Vi arbetar tillsammans för att erbjuda en likvärdig utbildning till alla våra barn inom förskoleområdet. Vi möter barn och vårdnadshavare med rötter från hela världen. Ett medvetet interkulturellt förhållningsätt och kunskap/erfarenhet kring detta är en förutsättning för att lyckas i tjänsten. Varje möte är en möjlighet till nytt lärande och ökad kunskap. Vi är ett förskoleområde som vill utvecklas och tillsammans med medarbetare, barn och vårdnadshavare reflektera för att lära och möta nya utmaningar.

Som ny chef får du både en kommungemensam och verksamhetsspecifik introduktion. Vi anpassar introduktionen utifrån tidigare erfarenheter och erbjuder en mentor.
  

Din kompetens
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning. Du har dokumenterade pedagogiska meriter och gedigen erfarenhet från skolväsendet. Erfarenhet av att driva skolutveckling samt förändringsarbete med gott resultat. Goda IT-kunskaper samt att vara väl formulerad i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska språket, är en förutsättning för att lyckas i tjänsten.

Som ledare visar du gott omdöme i uttalanden, ageranden och beslut. Dina beslut är tydliga, väl kommunicerade och du följer upp resultatet av dessa. Den personliga lämpligheten är avgörande för tjänsten och vi söker dig som är initiativstark, trygg i dig själv och har ett pragmatiskt förhållningssätt. Du tar en tydlig arbetsgivarroll och ställer om till nya förutsättningar när så krävs. Vidare har du en god samarbetsförmåga både inom och utom professionen och kan leda samt delta i olika nätverk.


Bra att veta
Tjänsten som biträdande rektor är en visstidsanställning på 3 år med en tillsvidareanställning som pedagog som grundtjänst. Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.


Vill du veta mer?
Lise-Lotte Englund, Rektor, tfn 036-108077
Peter Lindström, chef förskola, tfn 036-105403
Fackliga representanter 

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.