search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRosenlunds förskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-10-07
Sista ansökningsdag2019-09-01
Referensnr19-60-2066
Publicerad2019-08-12
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Rosenlunds förskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-10-07
Sista ansökningsdag
2019-09-01
Referensnr
19-60-2066
Publicerad
2019-08-12

Arbetsplatsbeskrivning
Lustigkullens förskoleområde ligger ett stenkast från Vätterns vackra strand. Området tillhör stadsdelen Rosenlund och förskolorna som ingår i området är Rosenlunds förskola  och Arredalens förskola. Vi är idag ca 200 barn och 55 personal fördelade på 12 avdelningar varav en resursavdelning  för barn med funktionsvariationer. Varje förskola är unik och bedriver sin utbildning utifrån  de förutsättningar som förskolan har.

Arbetsuppgifter
I vår organisation har du goda möjligheter att utveckla din förskollärarroll. Tillsammans med arbetslaget utformar, leder och utvecklar du utbildningen efter förskolans styrdokument och områdets prioriterade mål genom ett teamtiskt arbetssätt. Genom att skapa tillitsfulla relationer till barn, vårdnadshavare och medarbetare bidrar du till ett gott arbetsklimat för alla. Vi ser ditt engagemang och din kompetens som viktiga byggstenar i vårt kvalitetsarbete.


Kompetenskrav
I vår organisation har du goda möjligheter att utveckla din förskollärarroll. Tillsammans med arbetslaget utformar, leder och utvecklar du utbildningen efter förskolans styrdokument och områdets prioriterade mål genom ett teamtiskt arbetssätt. 

Du är legitimerad förskollärare och har grundläggande IT-kompetens. Du bör ha en god förmåga att omsätta teori och praktik som skapar ett varierat, systematiskt och glädjefyllt arbetssätt. Du bedriver medveten undervisning samt skapar lärmiljöer och målstyrda processer som leder till utveckling och lärande hos varje enskilt barn.

Som person visar du stort engagemang, har ett postivt synsätt samt kreativt och varierat arbetssätt.

Barnen på en av avdelningarna vill att du som förskollärare är glad, rättvis, rolig, tokig, snäll och busig.

Övrigt
Vi erbjuder mentorskap coh vi har ett nära samarbete med HLK genom att vara en av Jönköpings kommuns övningsskolor.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bidfoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan

Upplysningar
Anna-Karin Wilhelmsson
Förskolechef
tfn: 036 10 24 48

Eva Lundqvist
Bitr Förskolechef
tfn: 036 10 38 39

Malin Fred
Förskollärare
036 10 74 91

Ida Strandqvist
Förskollärare
036 10 74 94

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.