search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖsterängens Fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2019-09-01
Referensnr19-60-2074
Publicerad2019-08-12
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Österängens Fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2019-09-01
Referensnr
19-60-2074
Publicerad
2019-08-12

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till Österängens förskolor!
Österängens Förskoleområde består av 3 förskolor; Birka förskola, Storängens förskola på Österängen och Vintergrönans förskola på Ekhagen. Våra förskolor är belägna i härligt mångkulturella områden med närhet till skog, vatten och lekmiljöer. Hos oss ser vi mångfald som berikande och vi prioriterar ett nära samarbete mellan hem och förskola. Vi är en arbetsplats som sätter fokus på gott bemötande och förhållningssätt och ser till att ALLA känner sig VÄLKOMNA i vår verksamhet. Tydliga resultat visas i medarbetarundersökning och Brukarenkät.

Arbetsuppgifter
Det här får du arbeta med
Arbetet som specialpedagog innebär att arbeta i team med förskolornas ledning. Tillsammans arbetar vi för barnens bästa med förebyggande och tidiga insatser. Arbetet innebär också att handleda våra arbetslag på ett främjande sätt. Du ansvarar för kartläggningar, dokumentationer, handlingsplaner och eventuella utredningar. I tjänsten ingår att ansvara för externa kontakter som behövs kring barnen.

Kompetenskrav
Vi söker dig...
...som har specialpedagogexamen eller att du befinner dig under utbildning till specialpedagog. Som person är du kommunikativ samt har lätt för att bygga relationer till barn, kollegor samt vårdnadshavare. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga samt personlig lämplighet. Din förmåga att entusiasmera, intressera och engagera värderar vi högt likaså din flexibilitet. Du är lösningsfokuserad samt ansvarstagande i varje möte med barn, kollegor samt vårdnadshavare och har ett positivt sätt samt är trygg i din lärarroll. Grundläggande IT-kompetens är av stor vikt.

Övrigt
Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga intyg och betyg för tjänsten. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Upplysningar
Rektor, Carola Fransson: 036-10 64 39
Lärarförbundet, Jasmina Mulahusic: 036-10 71 99
Lärarförbundet, Maria Wetter: 036-10 31 10

Urval och intervjuer sker fortlöpande under annonseringstiden.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.