search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKålgårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-25
Referensnr19-60-1547
Publicerad2019-08-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kålgårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-25
Referensnr
19-60-1547
Publicerad
2019-08-08

Vill du ha ett av de viktigaste och roligauppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!  

Välkommen till Kålgårdsskolan!
Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps arena och Rosenlundsbadet. Kålgårdens skolområde består av en skola med drygt 280 elever. Skolan har fyra fritidshem, samt döv- och hörselklasser, tal- och kommunikationsklasser samt sedan ett år tillbaks grundsärskola med inriktning träningsskola. Till hösten söker vi ytterligare en specialpedagog som kan ansvara för grundskolans specialpedagogiska arbete.

Ditt nya jobb
Vi söker nu en specialpedagog för ett övergripande ansvar för grundskolans F-6. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innebära att handleda personal, arbeta med pedagogisk kartläggning och delta i upprättande av åtgärdsprogram med. Du ingår också i skolans elevhälsoteam där kurator, skolsköterska, skolpsykolog, skolledning och ytterligare en specialpedagog ingår. Vårt fokus på Kålgårdsskolan är att träning och ansträngning ger resultat och du är därmed en viktig kugge i skolans arbete för elevernas utveckling. Under läsåret kommer vi, i samarbete med förvaltningens Barn-och elevhälsa, att starta upp ett resurscenter och våra specialpedagoger kommer att ha en viktig roll i arbetet med att utveckla detta.

Din kompetens
Du är behörig specialpedagog med grundskollärarexamen i botten. Vi ser gärna att du som specialpedagog har god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Förmåga till struktur och en kvalitetsmedvetenhet är också viktiga egenskaper. Är du en öppen, nyfiken och driven person tror vi att du skulle trivas hos oss! Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här. Tjänsten tillsätts enligt överenskommelse och vi kallar löpande till intervju.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Louise Hultman 036-107336
Biträdande rektor Lotta Lagö 036-102618
Biträdande rektor Harald Filipsson-Forsanker 036-102132
Facklig representant Miriam Axelsson 036-102681

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.