search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Familjebehandlare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Barn och ungdom
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2019-09-02 till 2021-02-28
Sista ansökningsdag2019-08-31
Referensnr19-70-0133
Publicerad2019-08-08
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Barn och ungdom
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-09-02 till 2021-02-28
Sista ansökningsdag
2019-08-31
Referensnr
19-70-0133
Publicerad
2019-08-08

Vilka är vi?
Socialtjänstens individ- och familjeomsorg finns för kommunens ca 140 000 invånare. Familjebehandling tillhör avdelningen för barn och unga och är en del av dess öppenvård.
Familjebehandling arbetar för att stärka bandet mellan barn och föräldrar och för att främja samspel och kommunikation inom familjen. Vi arbetar främst med biståndsbedömda ärenden men även med Råd och Service. Arbetsgruppen består av 18 behandlare, en samordnare och en sektionschef. Vi är en arbetsgrupp med jämn fördelning vad gäller såväl ålder som kön. Vår arbetsplats är belägen centralt i Jönköping.

Vad innebär tjänsten?
Som familjebehandlare kommer du att arbeta med barn och ungdomar i åldern 0-15 år och deras familjer. Till grund för allt arbete inom Familjebehandling ligger ett systemteoretiskt förhållningssätt, som syftar till att frigöra resurser hos den enskilde individen, i familjen och i hela nätverket, samt anknytningsteorin som lär oss om de nära relationernas betydelse.

Uppdragen kan innehålla stöd i föräldrarollen, praktisk och pedagogisk handledning, stöd i relation och samspel, stödsamtal och kontakter med skola. Insatserna syftar till att stärka skyddsfaktorer och minska risker i barnets uppväxtmiljö. I din roll som familjebehandlare har du många interna och externa kontakter såsom skola, sjukvård och kommunens egen öppenvård.

Några av de metoder vi använder är MI, Trygghetscirkeln, Funktionell familjeterapi (FFT), Trappan, Signs of Safety samt barngrupp utifrån Eleonoragruppens metod.

Arbetet sker enskilt eller gemensamt med kollegor främst i verksamhetens egna lokaler men även i familjernas hemmiljö.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är socionom, högskoleutbildad socialpedagog eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Som person önskar vi att du är engagerad, uthållig och nyfiken på människor. Utbildning i systemteori och anknytningsteori är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna sökande med tidigare erfarenhet av behandlingsarbete.

För att vara framgångsrik som Familjebehandlare hos oss bör du vara trygg i dig själv och din yrkesroll och kunna möta människor i behov av socialtjänstens stöd på ett tydligt och förtroendeingivande sätt.

Vidare kommer vi lägga stor vikt vid följande: - Du arbetar bra med komplexa frågor med många aktörer och har en god samarbetsförmåga. - Du är mål- och resultatinriktad och tar initiativ för att möjliggöra förändringar i behandlingsarbetet. - Du har en god empatisk förmåga och är strukturerad och kan dokumentera ditt arbete.

Övrigt
Vi arbetar dagtid men viss tjänstgöring utanför kontorstid kan förekomma. Tjänsten är på visstid 1 år och 6 månader. Du kommer till en arbetsgrupp med god kompetens, nyfikenhet, flexibilitet och med ett mycket gott arbetsklimat.

Upplysningar
Enhetschef Andreas Andersson, tfn 036 - 107012

Fackliga representanter se, http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.