search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Undersköterska natt till Öxnebacka äldreboende

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsÄldreomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag2019-10-14 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-22
Referensnr19-71-0129
Publicerad2019-08-08
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Äldreomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
2019-10-14 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-22
Referensnr
19-71-0129
Publicerad
2019-08-08

Vilka är vi?
Öxnebacka äldreboende är beläget på Öxnehaga i Huskvarna med goda bussförbindelser från centrala Jönköping. På Öxnebacka finns det 60 lägenheter och vi är cirka 60 medarbetare som arbetar i huset. Vi har en korttidsenhet, fyra demensenheter och en enhet som är äldreboende. På Öxnebacka arbetar vi med ett salutogent förhållningssätt med äldreomsorgens värdegrund som utgångspunkt. Öxnebacka präglas av lust till utveckling och lärande för att ständigt förbättra verksamheten. Vi söker nu en ny kollega som vill bli en del av vår verksamhet och arbetsgrupp på natten.


Vad gör vi?
Vi arbetar med alla förekommande arbetsuppgifter på ett äldreboende som bl.a. består av att ge individuellt anpassad personlig vård och omsorg samt social stimulans. Vi lägger stor vikt vid individernas integritet, individen i fokus och ett gott och respektfullt bemötande. I vårt arbete ingår ett salutogent förhållningssätt och aktivt kontaktmannaskap, teamarbete och social dokumentation.
På vår korttidsenhet har vi skiftande arbetsuppgifter och vi arbetar med medborgare som behöver eftervård efter sjukhusvistelse, palliativ vård, växelboende och avlastning och rehabiliterande insatser. Arbetsuppgifterna består bland annat av att ge individuellt anpassad vård utifrån medborgarens behov och målsättningar och en hel del delegerade medicinska uppgifter från sjuksköterskorna.


Vem söker vi?
Du har läst omvårdnadsprogrammet eller motsvarande och har erfarenhet av demensvård. Du har en positiv grundsyn, ser möjligheter och har ett starkt engagemang för människor. Du har ett empatiskt förhållningssätt som genomsyrar allt i ditt arbete, bl.a. genom ett gott och respektfullt bemötande mot både medborgare och arbetskamrater. Du ser det som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat och har en god samarbetsförmåga, men hanterar även självständigt arbete där du är ansvarstagande och tar egna initiativ. Du har ett intresse för att utvecklas i arbetet och är delaktig i vårt förbättringsarbete. Vi värderar personlig mognad då det kan hjälpa dig att förstå situationer som boenden ställs inför. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet!


Vi erbjuder:
- Vi tillämpar individuell lönesättning.
- Rörlig arbetstid.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel.


Övrigt
Arbetet är förlagt till nätter, men det kan även förekomma vissa kvällar beroende på önskad tjänstgöringsgrad. Möten och utbildningar är förlagda på dagtid. Vi tillämpar rörlig arbetstid. Rörlig arbetstid innebär att alla medarbetare är delaktiga i att skapa ett nytt schema var femte vecka, och vi använder multiaccess som schemaverktyg. Vår erfarenhet efter 20 år med rörlig arbetstid i huset är att det förbättrar samarbetet i gruppen och bidrar till en ökad ansvarskänsla. För dig som medarbetare innebär detta också en fördel då du t.ex. kan undvika att lägga dig på arbete en helg som du har något inplanerat, och istället lägga dig på arbete andra helger. Varje arbetsgrupp har två erfarna schemaplanerare som ansvarar för att schemat är helt färdigt inför fastställandet. Dagpersonal arbetar med samplanering i huset vilket innebär att de har ett fåtal resurspass/ schemaperiod som de kan bokas till annan enhet vid behov i verksamheten.

Vi har också en aktivitetssamordnare, enhetsadministratör och en undersköterska med samordnaransvar som är behjälplig vid schemafrågor och ansvarar för tillsättning av vikarier vid frånvaro.

Vänligen ange önskad tjänstgöringsgrad i din ansökan.
Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan!


Upplysningar
Eija Almlöw, Enhetschef tel. 036 – 10 50 62
Lisa Havskog, Enhetschef tel. 036 - 10 74 00
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.