search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Projekteringsingenjör

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsGata Park Skog Utveckling
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2019-08-25
Referensnr19-55-0030
Publicerad2019-08-06
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Gata Park Skog Utveckling
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2019-08-25
Referensnr
19-55-0030
Publicerad
2019-08-06

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som Tekniska nämnden ansvarar för.

Tekniska Kontoret har som uppgift att förvalta, driva och utveckla verksamheter som rör kommunens mark och byggnader, gator och parker, skogar och naturreservat, färjetrafik, hamnar och parkeringsplatser, vatten och avlopp.

Verksamheten Planering och utveckling gata, park, skog ansvarar för projektering av kommunens gator, park- och grönområden, plangransking liksom drift och underhållsplanering av markinfrastrukturen inom kommunen samt driver reinvesteringsprojekt. Enheten utveckling är inriktad mot projektering, inmätning, plangranskning ur ett driftperspektiv av kommunens gator, parker och grönområden.

Arbetsuppgifter
Som projekteringsingenjör kommer du att ingå i ett arbetslag som består av 4 personer.

Du granskar, förprojekterar samt kostnadsberäknar detaljplaner. Detaljprojektering, kvalitetskontroll och besiktningar ingår också i arbetsuppgifterna för väg-/gatu- och markprojektering.
Arbetet innebär också kontakt med andra förvaltningar och externa entreprenörer. De mångsidiga arbetsuppgifterna gör det till ett varierande,spännande och innovativt uppdrag.

Kompetenskrav
Vi tror att du har en högskoleutbildning eller har motsvarande yrkeserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid din sociala förmåga då arbetet kräver god kommunikationsförmåga och flexibilitet. 
Du ska ha goda kunskaper inom AMA- anläggning samt erfarenhet av projektering och bygg processen. Erfarenhet från projekteringsverktyg som Civil-3D och Auto Cad. Granskning av bygghandlingar och AB 04 är meriterande.
Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift då upprätträttande av skriftliga handlingar ingår i arbetsuppgifterna.
Erforderlig kunskap i upphandlings frågor är en merit.
B-körkort är ett krav.

Övrigt
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av

  • Förutsättningar och vilja till delaktighet
  • Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
  • Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
  • Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete


Upplysningar

Enhetschef Priscilla Garcia 036-10 58 08

Sveriges Ingenjörer, Stefan Holst 036-10 24 07
Vision, Mari Hoffman 036-10 75 64
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.