search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSödergårsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-09-01
Referensnr19-60-2010
Publicerad2019-08-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Södergårsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-09-01
Referensnr
19-60-2010
Publicerad
2019-08-06

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande - varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss!
Enheten ligger i södra delen av Huskvarna, och består av förskoleklass, åk 1-6 och fyra fritidshem. Verksamheterna på skolan utgår från en tydlig värdegrund och ett positivt förhållningssätt till elever och till varandra som kollegor. Vår skola deltar i projektet med övningsskolor i samverkan med högskolan i Jönköping.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att tjänstgöra som lärare med inriktning fritidshem för våra elever på Södergårdsskolan. Fritidshemmet ska komplettera skolan och erbjuda en meningsfull fritid och stöd i utvecklingen och du är en viktig del för barnets hela dag i vår verksamhet.
Du ingår i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten i fritidshemmet utifrån de styrdokument som finns. Varje vecka träffar du dina kollegor för gemensam fritidshemskonferens/kompetensutveckling samt har tid för planering i det egna arbetslaget. Under en arbetsvecka finns även utrymme för egen planering. Under skoltiden är du med och stöttar i det dagliga arbetet, på raster och vid vissa förflyttningar.

Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en lärande, meningsfull, utmanande och rolig vistelse i våra verksamheter. 
I ditt arbete strävar du efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt.

Kompetenskrav
Du har lärarlegitimation för lärare med inriktning fritidshem. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och ser möjligheter även när något är svårt. Du ska vara väl insatt i och konkret använda skolans styrdokument i verksamheten.

Som person har du lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och studiero. Du tycker om att finnas till för alla elever på skolan och du anammar skolans gemensamma förhållningssätt. Du har samarbetsförmåga och klarar av att vara lugn i stressiga situationer, samt är flexibel och lyhörd för både barn, föräldrar och kollegor.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Här hittar du hur du kan göra din ansökan ur belastningsregistret.

Upplysningar
Jenny Bernhardsson, bitr rektor 036-10 67 03
Hans Sandblad, Lärarförbundet 036-10 23 75

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.