search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biträdande rektor

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt övernskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-31
Referensnr19-61-0116
Publicerad2019-07-31
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt övernskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-31
Referensnr
19-61-0116
Publicerad
2019-07-31

Är du en engagerad pedagogisk ledare med ett stort intresse för elevers utveckling och yrkesutbildningar? Då är arbetet som biträdande rektor hos oss på Bäckadalsgymnasiet någonting för dig!

Som biträdande rektor hos oss…
… har du våra elevers lärande, kunskapsutveckling och måluppfyllelse i fokus. Du är en viktig del i det operativa, dagliga arbetet på skolan och samarbetar med skolans rektorer. Tillsammans med rektorerna, i dialog med medarbetarna, är du med och driver, utvecklar samt följer upp visioner, mål och det pedagogiska arbetet enligt gällande styrdokument. De operativa och strategiska inslagen är viktiga delar i en skolledares vardag, där administrativa uppdrag även ingår.

Som biträdande rektor är du en del av skolledningen och kommer att ha ett särskilt ansvar för specifika uppdrag utifrån verksamhetens behov och din kompetens. Till din hjälp finns gymnasiechef, rektorskollegor och en stab som stöttar i frågor rörande bland annat ekonomi, HR och elevadministration. Stöd ges även centralt från Utbildningsförvaltningen som är den största förvaltningen inom Jönköping kommun och där erbjuds kompetensutveckling samt interna och externa samarbeten.

Bäckadalsgymnasiet...
… är den är den yngsta gymnasieskolan i Jönköpings kommun och har sedan start varit en skola där fokus legat på yrkesutbildning, men hela tiden haft inslag av högskoleförberedande gymnasieutbildning och till läsåret 2020/2021 startas SA och EK på skolan. På skolan arbetar ungefär 190 medarbetare som tillsammans arbetar för måluppfyllelse samt skolans utveckling och det finns en aktiv personalklubb som ordnar olika aktiviteter som bidrar till skolans sammanhållning. Våra värdeord är elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Orden i vår värdegrund ska finnas med i allt vi gör och är länken mellan statliga och kommunala uppdrag. Läs mer om Bäckadalsgymnasiet.

Vi söker dig…
… som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning samt gärna erfarenhet från gymnasieskola. Du är väl bekant med de styrdokument och myndighetskrav som gäller för gymnasieskolan och vi ser gärna att du har en bakgrund som yrkeslärare samt att du har goda kunskaper kring någon eller några av de branscher våra utbildningar riktar sig mot. Du har vidare ett stort pedagogiskt kunnande och är en tydlig pedagogisk ledare som initierar och driver skolutveckling samt förändringsarbete med goda resultat.

Du tar din ledarskapsroll på allvar och har förmågan att fatta tydliga beslut samt ta ansvar för beslutens kvalitet och konsekvenser. Vi fäster stor vikt vid din samarbetsförmåga och personliga lämplighet, arbetet kräver stor självständighet, initiativförmåga och flexibilitet. Det är meriterande om du genomgått den statliga rektorsutbildningen och/eller har någon ledarskapsutbildning alternativt erfarenhet från uppdrag som skolledare.

Välkommen med din ansökan!
Vi ber dig tillsammans med din ansökan skicka för tjänsten relevanta betyg och intyg samt ange minst två referenser alternativt lämna dessa vid ev. intervju. Tänk även på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ utdrag från belastningsregistret.

Vill du veta mer?
Chef utbildning och vuxnas lärande: Marie Wettermark, tfn: 036-10 67 71, mail: maria.wettermark@jonkoping.se
Gymnasiechef: P-O Johansson, tfn; 036-10 62 70, mail: per-olof.johansson3@jonkoping.se

Fackliga organisationer

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.