search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Livsmedelsinspektör

FörvaltningMiljö-och hälsoskyddskontoret
ArbetsplatsLivsmedelsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-08-19
Referensnr19-51-0007
Publicerad2019-07-29
Förvaltning
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Arbetsplats
Livsmedelsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-08-19
Referensnr
19-51-0007
Publicerad
2019-07-29

Arbetsplatsbeskrivning
Livsmedelsenheten inom miljö-och hälsoskyddskontoret utför offentlig kontroll enligt livsmedelslagstiftningen på drygt 1200 livsmedelsanläggningar årligen.
På enheten arbetar 12 personer, enligt ett arbetssätt som innebär att kontrollerna utförs i månadslånga kontrollperioder. Sättet gör att arbetet blir fokuserat, omväxlande och roligt, bland annat på grund av att kontrollperioderna planeras gemensamt och resultatet följs upp tillsammans.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna omfattar bland annat inspektioner och revisioner vid kommunens livsmedelsanläggningar, registrering av nya anläggningar och utredning av klagomål och matförgiftningar. I tjänsten ingår även att jobba med information och vägledning till verksamhetsutövare och allmänhet. Det är också viktigt att vara en del av ett ständigt förbättringsarbete inom livsmedelsenheten.

Kompetenskrav
Du har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot livsmedelstillsyn eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har god kunskap om livsmedelslagstiftningen.

Erfarenhet av livsmedelstillsyn och erfarenhet från livsmedelsbranschen är meriterande. Om du har använt handläggnings- och diariesystemet Vision är det en fördel.

Du har lätt för att samarbeta och gillar att arbeta i ett team. Du är bra på att planera, organisera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har ett bra bemötande.

Övrigt
B-körkort krävs.

Upplysningar
Miljö- och hälsoskyddschef, Håkan Strid tel. 036- 10 54 36.

Fackliga företrädare
Naturvetarna, Karin Berg tel. 036-10 50 57 (v. 33)
Vision, Amira Oruc tel. 036-10 50 51 (v. 33)

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Miljökontoret är i första hand en lokal tillsynsmyndighet med uppdrag att övervaka att livsmedelslagstiftningen, miljöbalken, strålskyddslagen, m.fl. lagar efterföljs. Vi har också en viss rådgivande funktion till företag, privatpersoner och kommunala förvaltningar, samt är pådrivande i det lokala Agenda 21-arbetet.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.