search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef till Hemteam

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsÄldreomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-09-16
Sista ansökningsdag2019-08-18
Referensnr19-71-0116
Publicerad2019-07-11
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Äldreomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-09-16
Sista ansökningsdag
2019-08-18
Referensnr
19-71-0116
Publicerad
2019-07-11

Vi söker dig som vill vara med och leda Hälso- och sjukvårdsfunktionen i Jönköpings Kommun!

Vilka är vi?
Socialförvaltningen i Jönköpings kommun är en sammanhållen förvaltning med ett tydligt fokus på de personer vi är till för. Vi gör skillnad för våra invånare! Hemteam tillhör socialförvaltningens myndighetsenhet i äldreomsorgen. Verksamheten leds av funktionschef, områdeschefer inom myndighetsenheten och hälso- och sjukvårdsfunktionen samt två enhetschefer och biträdande enhetschef.

Hemteam innebär att vård- och omsorgsplanering görs i hemmet, man möter upp den enskilde i hemmet efter sjukhusvistelse. Det övergripande målet är att utifrån den enskildes behov och önskemål genomföra utredning, bedömning samt besluta och erbjuda den enskilde en god och säker omsorg, men också kvalitativ vård och rehabilitering under utredningsperioden. Hemteam består av två enhetschefer, undersköterskor, sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster och handläggare. Verksamheten är organiserad under äldreomsorgen och arbetsplatsen ligger på Klubbhusgatan i centrala Jönköping i nyrenoverade lokaler.

Vad innebär arbetet?
Du kommer att vara enhetschef för Hemteam och ha personalansvar för biståndshandläggare, enhetsadministratör, placeringssamordnare och biträdande enhetschef. Du har tillsammans med ytterligare en enhetschef gemensamt ansvar för Hemteams verksamhet och ekonomi. I tjänsten ingår även kvalitets- och utvecklingsarbete utifrån uppsatta mål och verksamhetens behov. Samverkan såväl externt som internt är centralt i tjänsten.

Som enhetschef i Hemteam är du också en del av ledningen i Myndighetsenheten, där samtliga biståndshandläggare inom äldreomsorgen finns. Ett nytt arbetssätt ska införas, IBIC- Individens behov i centrum. Erfarenhet av IBIC är därför meriterande. Socialförvaltningen arbetar också med införande av nytt verksamhetssystem, Combine. Till din hjälp har du också stödfunktioner som HR-konsult, rekryteringskonsult, ekonom och enhetsadministratör.

Vem söker vi?
Du som söker är utbildad socionom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet från arbete inom socialtjänst och ledande befattning. Det är meriterande om du har erfarenhet av biståndshandläggning.

Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga då en stor del av arbetet går ut på att tillsammans med övriga chefer verka för ett gemensamt ledarskap. Självklart hanterar du även självständigt arbete och tar gärna egna initiativ! Du angriper dina arbetsuppgifter på ett effektivt, noggrant och strukturerat sätt med fokus på kvalitet. Som person är du också flexibel då arbetets förutsättningar snabbt kan ändra sig. Vidare är du stabil och behåller lugnet och kontrollen i stressade situationer. Som ledare är du tydlig i din kommunikation med en god förmåga att leda och motivera din personal. Du har även ett relationsinriktat förhållningssätt där du har lätt för att skapa och bibehålla relationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du som söker ska gärna ha körkort.

Vad erbjuder vi?
• Ett spännande, värdefullt och omväxlande arbete!
• Engagerade medarbetare och kollegor
• Flexibel arbetstid
• Kortare arbetstid juni-augusti
• Chefsintroduktionsprogram och möjlighet till personlig vidareutveckling.
• Semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
• Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
Vi tillämpar löpande urval, så välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Myndighetschef Äldreomsorg Desiré Törnqvist v. 28-29 tfn: 036-105385, desire.tornqvist@jonkoping.se
Områdeschef HS Maria Frank v. 28-29 tfn 036-10 75 90, maria.frank@jonkoping.se
Enhetschef Adna Zahirovic v. 30-33 tfn: 036- 108199, adna.zahirovic@jonkoping.se
Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.