search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Controller

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsStab/Ekonomi
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2019-08-15
Referensnr19-55-0063
Publicerad2019-07-09
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Stab/Ekonomi
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2019-08-15
Referensnr
19-55-0063
Publicerad
2019-07-09

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som Tekniska kontoret ansvarar för.

Tekniska kontorets består av 14 verksamheter och nästan 800 medarbetare som tillsammans tillhandahåller den tekniska välfärden som är nödvändig för att den kommunala välfärden ska kunna fungera 24/7. Vårt ansvarsområde är brett då vi bland annat förvaltar både verksamhetslokaler för våra skolor och äldreboenden samt sköter gator och parker samtidigt som vi exploaterar mark till olika ändamål och levererar vatten till våra kommunmedborgare. Ansvarsområdet gör att man bokstavligen kan säga att vi sitter mitt i där saker händer och kravet på att snabbt kunna ställa om till nya förutsättningar är stort både då kommunen växer samt att uppdragen förändras.

Arbetsuppgifter
Som controller hos oss inom tekniska kontoret kommer du framförallt att arbeta tillsammans med vår VA-avdelning samt vår avfallsanläggning, Miljöhantering i Jönköping. Då båda dessa områden finansieras via taxor och avgifter samt har en egen resultat och balansräkning innehåller arbetet, utöver att stödja i allehanda ekonomifrågor, allt från löpande avstämningar och redovisning till bokslutarbete och investeringsanalys.

En stor utmaning i arbetet är balansen mellan att stödja och styra så att vi tillsammans når bästa möjliga nytta och resultat.

Kompetenskrav
Som person är du analytisk, tar egna initiativ och är van att arbeta tillsammans med olika professioner. Du kan arbeta både självständigt och i team. Strategiskt tänkande med långsiktiga perspektiv är naturligt för dig och du arbetar i enlighet med fattade beslut. Du är väl medveten om mål, leveranskrav och tidsramar. För att lyckas i rollen har du tidigare kanske arbetat på ett företag eller kommunalt bolag och förstår de olika moment som ingår i arbetet. Några av våra verktyg i vardagen är förutom Excel också Visma, Stratsys och Qlickview. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:

• Förutsättningar och vilja till delaktighet
• Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
• Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
• Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete


Upplysningar
Erik Gaude, ekonomichef Tekniska kontoret, 070-292 46 03

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.