search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Föreningsutvecklare med särskilt uppdrag

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsFöreningsservice
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-09-11 till 2022-09-01
Sista ansökningsdag2019-08-14
Referensnr19-42-0016
Publicerad2019-07-03
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Föreningsservice
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-09-11 till 2022-09-01
Sista ansökningsdag
2019-08-14
Referensnr
19-42-0016
Publicerad
2019-07-03

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun har ett fantastiskt föreningsliv som engagerar medborgare i allt från kultur till idrott. Vi vill prova ett nytt sätt att stödja och utveckla det lokala föreningslivet och söker därför en föreningsutvecklare med särskilt uppdrag, en Föreningscoach, för en projektperiod på 3 år. Traditionellt får vårt föreningsliv stöd utifrån och in men med en så kallad föreningscoach vill vi arbeta inifrån och ut och via utvalda föreningar stärka lokalsamhället som dessa föreningar verkar i.

Syftet med insatsen är att stärka demokrati och samverkan på utvalda platser i Jönköping genom att utveckla föreningars organisation, värdegrund och interkulturella arbete. Vår vision är att arbetet ska leda att fler ungdomar skolas in i ett demokratiskt förhållningssätt samtidigt som de ges tillhörighet, sammanhang och identitet. Vi önskar också att arbetet leder till en förbättrad situation i socioekonomiskt utsatta områden och att strukturella orsaker till segregation minskar. Vi tror att föreningslivet, oavsett inriktning på verksamhet, har den kraften och möjligheten.

Arbetsuppgifter
Föreningscoachen kommer arbeta med följande:

  • Tillsammans med föreningar identifiera och prioritera insatser som stärker det lokala samhället och föreningarnas verksamhet på lång sikt.
  • Stödja lokalt förankrade föreningsinsatser som främjar delaktighet, integration och jämställdhet.
  • Vara en brobyggare mellan olika föreningar och verksamheter.
  • Tillsammans med föreningen bygga en hållbar värdegrund vad gäller ledning, ekonomi och verksamhet.
  • Skapa en långsiktig struktur i föreningen som bygger på ideellt engagemang.
  • Arbeta långsiktigt med utbildning, fortbildning och rekrytering.

Föreningscoachen kommer att jobba nära de utvalda föreningarnas styrelser men anställning, uppdrag och styrning utgår från Kultur- och fritidsförvaltningen. Konkreta arbetsuppgifter kommer att formas utifrån en inledande dialog med respektive förening. 

Tjänsten innebär varierade och utmanande arbetsuppgifter, en möjlighet att skapa en ny norm för hur föreningsutveckling kan bedrivas från stödjande organisationer. Kontinuerlig kompetensutveckling erbjuds utifrån ett individuellt behov, ett brett kontaktnät inom kommunens olika verksamheter och föreningsliv garanteras. Du får möjligheten att bidra till att utveckla Jönköpings kommuns fantastiska föreningsliv.

Kompetenskrav
Du bör ha erfarenheter av att arbeta med eller i det ideella föreningslivet. Vi ser att du har eftergymnasial utbildning med koppling till arbetsuppgifterna. Erfarenhet kring föreningskunskap, projektledarskap och organisationsutveckling  är meriterande. Vi ser gärna att du som söker har en bra kännedom om föreningslivets roll samhället.

Du ska vara driven, trygg i dig själv och kunna ta mycket eget ansvar och egna beslut. Din sociala och kommunikativa förmåga samt samarbetsförmåga värdesätts högt liksom ett interkulturellt förhållningssätt. 

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj belastningsregister för (Skola, förskola eller barnomsorg). Om det blir aktuellt med en anställningsintervju önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Övrigt
Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi har rökfri arbetstid. Du hittar mer information om Jönköpings kommun som arbetsgivare på hemsidan här

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar
Enhetschef Martin Funck, martin.funck@jonkoping.se och 036-106922
Frågor besvaras via mail veckorna 27 och 29 samt via mail och telefon under vecka 33  

Vision, Maria Carlsson tel. 036-10 57 01
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.