search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bygglovingenjör

FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsBygglovavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenl ök.
Sista ansökningsdag2019-08-15
Referensnr19-20-0006
Publicerad2019-06-18
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Bygglovavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enl ök.
Sista ansökningsdag
2019-08-15
Referensnr
19-20-0006
Publicerad
2019-06-18

Vi bygger framtidens Jönköping
På stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 100 personer med uppgifter som bidrar till kommunens utveckling. Vi planerar, bygger och utvecklar dagens och framtidens samhälle. Du kommer att arbeta på bygglovavdelningen som består av drygt 22 medarbetare. Avdelningen hanterar bostadsanpassningsbidrag, bygglovsansökningar, anmälningar, förhandsbesked och tillsynsärenden samt utövar inspektion i samband med byggnationer.

Vår arbetsplats ligger centralt i Jönköping nära både tåg- och bussförbindelser.

Ditt nya jobb
I rollen som bygglovingenjör kommer du att jobba i ett team om sju personer som handlägger förhandsbesked, bygglov, anmälan och tillsynsärenden samt ger råd och information utifrån plan- och bygglagen (PBL) och miljöbalken (MB). Arbetet innebär även att vara delaktig i avdelningens tillsynsarbete enligt PBL och MB. Du kommer även vara involverad i olika arbetsgrupper rörande detaljplaner, markanvisningar och projekt i tidigt skede. Arbetet innebär mycket kontakt med allmänhet, byggföretag, byggherrar, konsulter och politiker.

Vår nya medarbetare
Vi söker dig som har några års erfarenhet av kommunal bygglovshandläggning och det är meriterande om du har erfarenhet av tillsynsarbete.

Du har examen från byggnadsingenjörs- eller arkitektutbildning eller annan jämförbar utbildning. Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i plan- och bygglagstiftningen samt goda estetiska och tekniska kunskaper, intresse för byggnadsutformning, gestaltningsfrågor, teknik och PBL-juridik. Arbetet innebär mycket kontakt med t.ex. allmänhet och byggherrar, vilket gör att du behöver ha en god social förmåga och en  förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt med dina ärenden, har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete och komma till avslut. Du är serviceinriktad och noggrann och tar ansvar för ditt arbete.

Tjänsten kräver att du har ett B-körkort. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Bygglovchef Anna Klahr, anna.klahr@jonkoping.se, 036-10 52 05 (semester v. 28-31)
Bygglovingenjör: Anders Pålsson, 036-10 51 31 (semester v. 25)
Vision: Innas Abed, 036-10 51 25 (semester v. 30-31)
Sveriges Ingenjörer: Carlos Trischler, 036-10 51 77 (semester v. 29)

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.