search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kökschef

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-01-25
Referensnr19-61-0003
Publicerad2019-01-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-01-25
Referensnr
19-61-0003
Publicerad
2019-01-11

Vill du vara med och leda ett härligt och professionellt team som har viljan att varje dag göra måltiden till en så bra upplevelse som möjligt? Då är tjänsten som Kökschef hos oss i skolmåltiden på Bäckadalsgymnasiet någonting för dig!

Uppdraget:
Som Kökschef har du personal-, budget-, och arbetsmiljöansvar med tillhörande uppföljning och du representerar köket vid möten med skolledning, personal, elever och föräldrar. Dina arbetsuppgifter består vidare av kvalitetssäkring samt näringsvärdesberäkning och du ansvarar för egenkontrollprogram. Du har det övergripande ansvaret för två relativt självgående kök.

Som kökschef driver du tillsammans med dina elva medarbetare skolmåltidens verksamhet mot uppsatta mål. Du blir övergripande arbetsledare för Bäckadalsgymnasiets två kök och cafeterior, belägna på Åsenvägen och Åsens körgård, TTC. Dagligen tillagas och serveras cirka 700+200 portioner lunch till skolans elever, därutöver görs utskick till förskola och grundskola 750 portioner. Du ansvarar även över kafeterian där fika och mellanmål erbjuds våra elever och personal.

Vilka är vi?
Bäckadalsgymnasiet är den yngsta gymnasieskolan i Jönköpings kommun och har sedan start varit en skola där fokus legat på yrkesutbildning, men hela tiden haft inslag av högskoleförberedande gymnasieutbildning. Vi är ungefär 200 medarbetare som tillsammans arbetar för att uppnå Bäckadalsgymnasiets mål och vi har en personalklubb som ordnar olika aktiviteter som bidrar till skolans sammanhållning. Våra värdeord är elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Orden i vår värdegrund ska finnas med i allt vi gör och är länken mellan statliga och kommunala uppdrag och vår vardag. Läs mer om våra värdeord.

Skolmåltiden på Bäckadalsgymnasiet består av två kök där elva personer för närvarande arbetar och tillsammans har vi ett nära samarbete med elever, lärare och övrig personal på skolan. Läs mer om Bäckadalsgymnasiet.

Kvalifikationer och meriter:
Du utbildad kock, med relevant påbyggnad samt har erfarenhet och vana från arbetsledande befattning inom restaurang och storkök. Du har vidare ett genuint intresse för mat och matlagning, ett tydligt fokus på gäst/kundperspektivet och förmågan att entusiasmera dina medarbetare. Datorvana krävs då arbetet innefattar näringsvärdeberäkning, beställningar och ekonomisk redovisning. Du är också väl insatt i ekonomifrågor och kan tillämpa berörd livsmedels- samt arbetsmiljölagstiftning.

Som person är du:
- Självständig och initiativtagande
- Lyhörd och ha en god kommunikationsförmåga
- Flexibel och kreativ
- Serviceinriktad och kvalitetsmedveten
- Samarbetsvillig och positiv
- Öppen för nya utmaningar och kunna tänka nytt

För att underlätta rekryteringen:
Ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg, för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ utdrag från belastningsregistret. 

Vill du veta mer?
Gymnasiechef: P-O Johansson, tfn 036-10 62 70, mail: per-olof.johnason3@jonkoping.se

Fackliga organisationer

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.