search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare i allmändidaktik

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHovslättsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-02-03
Referensnr19-60-0090
Publicerad2019-01-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hovslättsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-02-03
Referensnr
19-60-0090
Publicerad
2019-01-11

Välkommen till Hovslättsskolan!
Hovslättsskolan är ett skolområde som består av förskoleklass, fritidshem och grundskola 1-6 med cirka 320 elever.  Antalet anställda är 45 personer. Skolområdet är beläget 5 km söder om Jönköpings centrum. I närområdet finns idrottsplats, hembygdsgård, vandringsled och fin natur som används i undervisningen. Skolans pedagoger jobbar i arbetslag där olika yrkeskategorier arbetar tillsammans med eleverna under skoltid och fritidstid. Enhetens styrka är kompetenta och engagerade pedagoger. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap i centrum och har fokus på trygghet- och värdegrundsarbete.

Här på Hovslättsskolan finns en välkomnande och positiv atmosfär! Vi befinner oss i ett spännande läge då vi nu ska rekrytera en ny förstelärare i allmändidaktik till höstterminen 2019. Inom Hovslätts skolområde har vi en gemensam målsättning att skapa en skola som är tillgänglig och inkluderande för alla elever.

Arbetsuppgifter
Försteläraren ska i första hand undervisa och arbeta med uppgifter som hör till undervisningen. I din tjänst ingår ett klasslärarskap på lågstadiet. Andra uppdrag som ingår är att stöjda och utveckla lärare i deras undervisning. Det ingår också i uppdraget att medverka i skolans utvecklingsgrupp för att utveckla Hovslättsskolan kvalitet och höja måluppfylllelsen. Tillsammans med skolans andra två förstelärare och skolledning planerar du för skolans gemensamma kompetensutveckling.

Kompetenskrav
Kraven för att vara meriterad till förstelärare är att du:

  • Är legitimerad lärare.
  • Genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet.
  • Har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat.
  • Har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen och i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Rekryteringsprocessen:
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper inom IKT (informations- och kommunikationsteknik) och akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan också innehålla:

  • CV
  • Lärarlegitimation
  • Examensbevis
  • Studieintyg (Ladok)
  • Blanketten "Utlåtande förstelärare" från din rektor (gäller ej för meriterade).

Du som söker ansvarar själv för att dela ut blanketten "utlåtande till rektor".  Ifylld blankett skickas in till maria.sparf@jonkoping.se.

Övrigt:
Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du som inte redan är förstelärare bli erbjuden att genomgå en meritering till förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan som förstelärare finns på vår hemsida www.jonkoping.se, sök förstelärare.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga nya medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.Länk till beställning av utdrag ur belastningsregister

Varmt välkommen med din ansökan!

Länk till film om att vara lärare i Jönköpings kommun - Hovslätt
Länk till Hovslättsskolans hemsida

Upplysningar:
Åsa Selvander, rektor 036-103760
Marcus Mohlin, bitr rektor 036-103761
Maria Sparf 036-102423
maria@sparf@jonkoping.se
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.