search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Psykolog

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKommunhälsan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning50-100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-01-31
Referensnr19-04-0006
Publicerad2019-01-11
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kommunhälsan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
50-100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-01-31
Referensnr
19-04-0006
Publicerad
2019-01-11

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun har för sina drygt 12 000 medarbetare en inbyggd företagshälsovård med uppdraget att främja goda arbetsmiljöförhållanden, god hälsa och god arbetsförmåga för kommunens och bolagens medarbetare. Vi arbetar tvärvetenskapligt i team med medicinsk, ergonomisk, teknisk, beteendevetenskaplig och friskvårdande kompetens. På Kommunhälsan arbetar idag 21 personer.

Arbetsuppgifter
Som beteendevetare/psykolog inom företagshälsovård, utgör du en viktig resurs för våra kunder i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Tillsammans arbetar vi målinriktat med förebyggande och hälsofrämjande arbetsmiljöinsatser liksom med anpassande/rehabiliterande verksamhet gentemot chefer och medarbetare vid kommunens förvaltningar och anslutna bolag.

Du arbetar såväl på grupp- och organisationsnivå som på individnivå i dina insatser. Du arbetar aktivt med psykosociala utvecklings- och stödprocesser mot både chefer och medarbetare.
Uppdragen innebär ex. samtal, utredningar på grupp och individnivå (arbetsförmågebedömning), grupphandledning, rådgivning till chefer, utbildningar, arbetsmiljöinsatser såsom kris- konflikthantering.

Kompetenskrav
Du är legitimerad psykolog gärna med specialistkompetens inom arbets- och organisationspsykologi. Vidareutbildning inom företagshälsovård ses som meriterande liksom erfarenhet från arbete inom företagshälsovård och kommunal verksamhet. Du har ett intresse för att arbeta med människor i arbetslivet och med arbetsmiljöarbete. Du behärskar ett konsultativt arbetssätt och är en god lagspelare. Du har god vana av att utbilda och kunskapsöverföra kring ditt kompetensområde.

Vi söker dig som inspireras av och fungerar väl i både samarbets- och självständigt arbete. Du strävar efter kundnytta i dina insatser och är mål-och resultatinriktad som person. Du är analytiskt lagd, strukturerad, initiativtagande och flexibel i ditt arbetssätt. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift och har lätt för att etablera goda relationer. Du är stabil och lyhörd som person.

Upplysningar
Marie-Louise Ingerman, enhetschef 036-10 54 27, 070-8432782
Fackliga företrädare www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.