search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTorpaskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEfter överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-02-10
Referensnr19-60-0028
Publicerad2019-01-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Torpaskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-02-10
Referensnr
19-60-0028
Publicerad
2019-01-08

Arbetsplatsbeskrivning
Torpa utbildningsenhet ligger i Jönköpings södra stadsdel. Skolan är en treparallellig skola från förskoleklass till årskurs 6 med ca 450 elever. Skolan är organiserad i åtta arbetslag där pedagoger av olika yrkeskategorier arbetar tillsammans med eleverna under skoltid och fritidstid. Till varje arbetslag hör ett fritidshem som är placerat i skolans lokaler. På skolan arbetar idag närmare 70 personer i elevernas närhet. Enhetens styrka är kompetenta och engagerade pedagoger. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap och trygghet i centrum och lägger stor vikt vid värdegrundsfrågor.

Arbetsuppgifter
Arbetet som specialpedagog innefattar att i huvudsak ansvara för årskurs 4-6 med bland annat att kartlägga elevers särskilda behov, göra pedagogiska bedömningar, samt vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för kollegor, föräldrar och andra berörda.

Det innefattar också att samverka med externa aktörer som till exempel BUP och habiliteringen, samt att till viss del undervisa och handleda elever.

Du kommer att samarbeta med specialpedagog/speciallärare i åk F-3, samt vara en del i skolans EHT-team tillsammans med rektor, skolsköterska och kurator. Du kommer att arbeta nära skolledningen för att utveckla elevhälsoarbetet. Du deltar i arbetet med att skriva åtgärdsprogram i samverkan med berörda pedagoger. Du dokumenterar arbetet runt eleverna på ett rättsäkert sätt via de digitala verktyg som tillhandahålls.

Organisationen kring det specialpedagogiska stödet på skolan kan komma att förändras.
Tjänsten kan då i så fall utformas som en övergripande specialpedagogtjänst för åk F-6, en tjänst utan direkt undervisning av elever.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog. Erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd, samt handledning av arbetslag är meriterande. Som person är du ansvarstagande och kreativ, samt har förmågan att inspirera och strävar efter att skapa en positiv lärmiljö. Vi förväntar oss att du har goda IT-kunskaper och är förtrogen med digitala läromedel/kompensatoriska hjälpmedel. Du har god samarbetsförmåga gentemot elever, föräldrar och medarbetare.

Du som är examinerad speciallärare med 90 hp är också välkommen att söka tjänsten som innebär övergripande arbetsuppgifter som specialpedagog.

Övrigt
Tjänsten är tillsvidare, omfattning 100 %, med möjlighet till lägre tjänstgöringsgrad. Semestertjänst, med start enligt överenskommelse.

Intervjuer kommer att ske löpande och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Rektor, Ellinor Magnusson, tel 036-106375
Biträdande rektor, Anna Jakobsson, tel 036-107569

Lärarförbundet:
Pernilla Hagen, tel 036-103173
Laila Andersson, tel 036-103175
Monica Aldrin tel 036-106382

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.