search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Barnskötare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖxnehag fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2019-01-20
Referensnr18-60-1678
Publicerad2018-12-19
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Öxnehag fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2019-01-20
Referensnr
18-60-1678
Publicerad
2018-12-19

Arbetsplatsbeskrivning
Längtar du till en arbetsplats där du får bidra till utveckling? Då är du varmt välkommen till Öxnehaga förskoleområde där vi tillsammans gör skillnad varje dag. Öxnehaga förskoleområde består av Gethagens fsk, Kalvhagens fsk, Kohagens fsk samt Oxhagens fsk. Tillsammans arbetar vi för att barnen på Öxnehaga ska få en bra start i det livslånga lärandet. Våra värdeord för verksamheten är Trygg, Lärande och Rolig. Vår vision är att skapa en verksamhet som utvecklar språk och identitet. 
Vi har en fantastik utomhusmiljö som vi har utvecklat än mer tillsammans med regionen och Jönköpings universitet. I projektet har vi arbetat med hållbarhet, inlärning och rörelse. Vi odlar i vår trädgård och tar vara på det vi odlar i vår förskoleverksamhet.
Öxnehaga är ett mångkulturellt område med många spännande möten som präglar och berikar verksamheten.

Arbetsuppgifter
Du arbetar tillsammans med förskollärarna i arbetslaget till att utforma en trygg, positiv och lärande miljö med god balans av undervisning och omsorg. Vår pedagogiska ide bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta redskap är pedagogisk dokumentation. Som barnskötare skapar du aktiviteter och inspirerar barnen till nytt lärande, med leken som redskap. Du finns med i barnens vardag för att skapa trygghet runt dem och vägleda i barnens samspel.

Kompetenskrav
Du är utbildad barnskötare och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i förskolan.
Som person har du barnen i fokus och har en god samarbetsförmåga. Du tar egna initiativ och är ansvarsfull i ditt arbete. Du bidrar till ett gott arbetsklimat och delar med dig av nya idéer som bidrar till verksamhetens utveckling. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Här hittar du hur du ansöker om utdrag ur belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Charlotte Sundqvist
Förskolechef
tel. 036 102413

Johan Sandberg
Bitr. förskolechef
tel. 036 102613

Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.