search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skogsförvaltare

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsGata o Park/Planering o utveckling/Planering
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2019-01-20
Referensnr18-55-0134
Publicerad2018-12-18
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Gata o Park/Planering o utveckling/Planering
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2019-01-20
Referensnr
18-55-0134
Publicerad
2018-12-18

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som Tekniska nämnden ansvarar för.

Verksamheten Gata, Park, Skog består av två enheter: Planering och Utveckling som ansvarar för projektering av kommunens gator, park- och grönområden, plangranskning, drift- och underhållsplanering av markinfrastruktur och skog, driver reinvesteringsprojekt, inmätningar.


Arbetsuppgifter
Som skogsförvaltare kommer du att ingå i ett team om tre personer som arbetar med skogen. Vi arbetar med flera utmanande delar, som att bevara och utveckla biologisk mångfald, bidra till den attraktiva staden genom utveckling av fina rekreationsmiljöer och goda möjligheter till folkhälsa samt sköta den produktiva delen av skogen. Kommunens skogsbruk är certifierat enligt FSC och PEFC.


I arbetsuppgifterna ingår att förvalta kommunens skogsinnehav där en del av markinnehavet klassas som produktionsskog och sköts som sådan. Att prioritera och samordna arbetsinsatser. Skriva åtgärdsplaner för skogliga åtgärder. Budgetarbete Löpande uppdatera skogsbruksplanen och i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom skogsförvaltning.
Kontakter med interna och externa entreprenörer, kommunala förvaltningar, länsstyrelsen och kommunmedborgare är ett dagligt inslag i tjänsten

Kompetenskrav
Treårig skoglig utbildning på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Minst tre års arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter.
B-körkort krävs
Övrigt meriterande är tidigare arbete inom kommunal verksamhet, arbete med digitala skogsbruksplaner t.ex. PC-skog, arbete med tätortsnära skogar och naturvårdande skötsel.

Övrigt
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:

  • Förutsättningar och vilja till delaktighet
  • Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
  • Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
  • Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete


Upplysningar
Görgen Olofsson, Enhetschef 036-10 54 62
Harald Björkdahl, Verksamhetschef 036-10 54 60

Vision: Mari Hoffmann 036-10 75 64
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.