search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsStadsgårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagenl överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-01-31
Referensnr18-60-0903
Publicerad2018-12-14
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Stadsgårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-01-31
Referensnr
18-60-0903
Publicerad
2018-12-14

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst som specialpedagog på Stadsgårdsskolan. Hos oss ingår du i ett team med skolledning, speciallärare, kurator, skolsköterska och studie- och yrkesvägledare som arbetar förebyggande och främjande för att gynna elevernas lärande och hälsa.

Vi är en 7-9 skola med ca 300 elever. Skolan ligger i området Råslätt, utanför Jönköping och våra elever kommer från Råslätt, Grästorp och Barnarp. På Stadsgårdsskolan är vi skickliga på att möta varje elevs behov och vi har aktivt arbetet för tillgänglighet utifrån pedagogiska avvägningar. Genom att bygga goda relationer mellan vuxna och elever tror vi att vi kan vara med och lägga en stabil grund för att alla elever ska lyckas. Vårt gemensamma ledord är ”tillsammans”, och vår målbild är att varje personal elever och vårdnadshavare ska uppleva att de är betydelsefulla och att deras bidra till det gemensamma arbete spelar roll. 

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog har du i nära samverkan med skolledning och speciallärare ansvara för att handleda personal och möta elever och vårdandshavare. Du kommer att ansvara för utredningar, ha en samlad bild av särskilt stöd och extra anpassningar på enheten och bistå med specialpedagogisk kompetens till enskilda kollegor och grupper.

Kompetenskrav
Behörig specialpedagog. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Erfarenhet av motsvarande tjänst är meriterande.

Övrigt
Rekrytering kan komma att ske löpande.

Upplysningar
Rektor Marcus Simonsson 036-10 64 32, marcus.simonsson@jonkoping.seBitr rektor Pernilla Hjelm 036- 10 39 10

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.