search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Adminstratör

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsAnna Dalins förskoleområde
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2019-01-01 till 2019-06-30
Sista ansökningsdag2018-11-25
Referensnr18-60-1070
Publicerad2018-11-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Anna Dalins förskoleområde
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-01-01 till 2019-06-30
Sista ansökningsdag
2018-11-25
Referensnr
18-60-1070
Publicerad
2018-11-07

Arbetsplatsbeskrivning
Anna Dalins förskoleområde ligger i centrala Huskvarna, förskoleområdet består av Anna Dalins och Viktorias förskolor samt dygnet runt förskola - Törnrosa. Upptagningsområdet för Anna Dalins förskoleområde är i huvudsak Huskvarna centrum och söder.
Smedbyns förskoleområde ligger ett stenkast från Anna Dalins område. Vi består av fem olika förskolor med gångavstånd emellan. Vi har samarbete mellan våra enheter då vi tex samordnar planeringsdagar. 
Förskolorna är vackert belägna nära natur och vatten, fräscha lokaler med många möjligheter. Ett spännande område där många kulturer möts och språket är en viktig del i det pedagogiskt arbetet. Tjänsten är en delad tjänst mellan två olika förskolor Anna Dalins förskola och Smedbyns förskola. Tjänstefördelningen mellan de olika förskoleområdena är 80/20 med den större delen på Anna Dalins förskoleområde.

Arbetsuppgifter
Du arbetar administrativt med personalplanering såsom:

  • placering av våra pooltjänster, övrig vikarieanskaffning i samråd med förskolechefen
  • tar emot och registrerar sjuk – och VAB anmälningar
  • planering vid semester, t ex sommar, jul, Påsk, kläm-och planeringsdagar
  • hantera personalsystemet Visma och Time care planering

Du har andra administrativa uppgifter såsom:
  • administrativ hantering av inköp och fakturahantering
  • skriva protokoll/minnesanteckningar från olika möten/träffar samt renskrivning av dokumentation
  • uppdatera listor och hantera kläder och larmkort till personalen
  • Fastighetsgenomgång och felanmälan.

 Även andra arbetsuppgifter inom administration kan förekomma.

Kompetenskrav
Du har god datavana, systemvana, och behärskar officepaketet. Har du erfarenhet eller kunskaper inom Jönköpings Kommuns olika system såsom Visma, Time Care planering mm. är det meriterande. Administrativ utbildning är även det meriterande.

Som person är du stresstålig och kunna ha flera bollar i luften samtidigt. Du arbetar självständigt och arbetet kräver ibland att du snabbt kan prioritera bland dina arbetsuppgifter och inte vara rädd för att fatta beslut. 

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Nigar Syed, förskolechef.Tel nr – 036-107801
Fackliga representanter
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.