search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsEkhagsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-01-07
Sista ansökningsdag2018-11-25
Referensnr18-60-1056
Publicerad2018-11-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ekhagsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-01-07
Sista ansökningsdag
2018-11-25
Referensnr
18-60-1056
Publicerad
2018-11-05

Ekhagsskolan - En skola att längta till
Är du nyutbildad Lärare i fritidshem, blir klar med utbildningen inom en snar framtid eller har kort eller lång erfarenhet av att arbeta på fritids, då är du välkommen att söka till oss på Ekhagsskolan.

Arbetsplatsbeskrivning
Vi vill skapa en skola där alla barn och vuxna känner sig trygga, mår bra och har lust att lära. Styrkan med vår enhet är engagerade och kompetenta medarbetare som bidrar till ett positivt arbetsklimat som bygger på god kommunikation. Hos våra fantastiska elever finner vi en mångfald av olika kulturer. Vi lägger stor vikt vid värdegrundsarbetet där alla ges möjlighet att utvecklas och där det är positivt med nytänk och förändring.

Ekhagsskolan har bra lokaler som ligger centralt med närhet till skog, natur och många av kommunens närliggande aktiviteter så som Kinnarps arena, Rosenlundshallen, KFUM med flera. Vi expanderar och har för närvarande drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs 6. Nu behöver vi förstärka med två lärare till fritidshemmet F–1 och årskurs 4–6.

Arbetsuppgifter
Att arbeta på Ekhagens fritidshem innebär att du tar ansvar för att planera, utveckla och bedriva den pedagogiska verksamheten så att den stimulerar och utmanar elevers sociala förmågor, språk, demokratiska förhållningssätt och miljömedvetenhet. Det ingår också att delta i elevers hela dag tillsammans med arbetslaget, framför allt före och efter skoltid och under raster. Utöver det ingår det att dokumentera elevers utveckling och lärande samt att ha en regelbunden professionell kontakt med elevers föräldrar och att delta/bidra i utvecklingssamtal med föräldrar.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för att stimulera barns lärande och utveckling samt vara en del i skolans hela dag. Vi anser att rasten är viktig för elevens inlärning och ser gärna att du har viljan att ta dig an aktiviteter på rasterna. Du ska ha en examen som lärare i fritidshem eller liknande pedagogisk utbildning. Har du dessutom behörighet att undervisa i moderna språk eller i något av de estetiska ämnena är det ett plus. Du som ännu inte är klar med utbildningen är också välkommen att söka.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länk till beställning av belastningsregistret här.

Välkommen till en fantastisk arbetsplats där vi tillsammans arbetar för en trygg och trivsam studie- och arbetsmiljö för både elever och personal.

Upplysningar
Kerstin Tibbelin, Rektor 036-10 71 40
Susanne Kristensson, Bitr. rektor 036-10 60 08
Inger Pettersson Pulpito, Lärarförbundet inger.pettersson-pulpito@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.