search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Gymnasielärare i matematik/teknik på Introduktionsprogrammen

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse till 2019-06-20
Sista ansökningsdag2018-11-25
Referensnr18-61-0123
Publicerad2018-11-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till 2019-06-20
Sista ansökningsdag
2018-11-25
Referensnr
18-61-0123
Publicerad
2018-11-05

Vilka är vi?
Erik Dahlbergsgymnasiet (ED) – en av Sveriges bästa och mest kreativa studiemiljöer för ungdomar i utveckling. Visionen nås via de prioriterade målen, Kunskap, Värdegrund och Kreativitet. På ED går ungefär 1500 elever på programmen EK, NA, SA, TE, VF, VO samt Introduktionsprogrammen. De cirka 160 i personalen arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för skolans ungdomar. IKT är ett naturligt inslag i skolans vardag. Samtliga elever och lärare har en egen bärbar dator. Se även www.edgymnasiet.se. 

Arbetsuppgifter
Kommer att bestå av undervisning i matematik och teknik på Introduktionsprogrammet. Utöver detta har du sedvanliga arbetsuppgifter kopplat till lärarprofessionen som exempelvis mentorskap. Tjänsten har placering på Erik Dahlbergsgymnasiet. 

Vem är du?
Vi söker en person som har lärarexamen och lärarlegitimation för årskurs 7-9 i matematik och/eller teknik. Har du erfarenhet av arbetsuppgifter inom ditt utbildningsområde sedan tidigare ser vi detta som mycket meriterande.

Jönköpings kommun använder Vklass som lärplattform. Stor del av kommunikationen inom ED, samt med elevernas vårdnadshavare. Vi förutsätter därför att du är väl förtrogen med att arbeta i en lärplattform och att du på ett naturligt sätt använder digitala lärresurser i undervisningen. 

Att du har ett intresse och förmåga att verka i ett arbetslag är för oss en självklarhet. Din förmåga att entusiasmera och engagera elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Som person är du kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. I samband med denna rekrytering kommer vi att fästa stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. 

Möjligheter vid ED
Du kommer till en arbetsmiljö med kompetenta och drivna kollegor, där du kommer att kunna bidra oavsett om du är nyexaminerad eller mer erfaren lärare. Programmen såväl som skolan är attraktiv för eleverna, och 2018 blev vinnarna av Årets UF-företag i Jönköpings län två av våra elever. 

För att underlätta rekryteringen…
… ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker eller vid eventuell intervju. Tänk på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.  

Var god ange även minst två referenser i samband med din ansökan. Observera att intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut, tveka därför inte med att inkomma med din ansökan snarast! 

Upplysningar
Rektor Sofia Einarsson, tel. 036-10 52 06
Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.