search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare Rörligt skolstöd (RES)

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBarn- och elevhälsoenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-01-07
Sista ansökningsdag2018-12-02
Referensnr18-60-0980
Publicerad2018-11-02
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Barn- och elevhälsoenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-01-07
Sista ansökningsdag
2018-12-02
Referensnr
18-60-0980
Publicerad
2018-11-02

Arbetsplatsbeskrivning
Barn- och elevhälsoenheten arbetar på en övergripande förvaltningsnivå inom utbildningsförvaltningen i Jönköpings kommun. Rörligt skolstöd (RES) är en del av det stöd som Barn- och elevhälsoenheten erbjuder kommunens grundskolor. På enheten arbetar drygt 50 medarbetare: lärare, specialpedagoger, logopeder, psykologer, utvecklingsstrateger, särskolesamordnare, SIP-samordnare, skolläkare samt centralt anställda skolsköterskor, och vi utgår alla från Stadshuset i Huskvarna.Barn- och elevhälsoenhetens ledord är: Se – Förstå – Möta – Sprida.
I vårt arbete siktar vi framåt och stöttar verksamheter att utvecklas. Vi innehar spetskomptens och bygger vårt arbete på evidens, vetenskap och beprövad erfarenhet. Vi samverkar inom enheten, ut till verksamheterna och med andra förvaltningar och aktörer. På Barn- och elevhälsoenheten tar vi med barnen och elevernas perspektiv och verkar alltid för att verksamheten ska vara tillgänglig för alla.

Arbetsuppgifter
Rörligt skolstöd (RES) är en operativ elev- och/eller gruppnära insats. Pedagogerna i RES verkar för att skapa en tillgänglig utbildning pedagogisk, social och fysisk. Insatsen riktar sig till enskilda elever eller grupper i årskurs F – 9 som befinner sig i komplicerade skolsituationer.Rektor ansöker om stöd från RES och utifrån uppdragsförfrågan gör pedagoger från RES observationer samt deltar aktivt i verksamheten under den samlade skoldagen under en period på fyra veckor.
Arbetet sker i samarbete med skolledning, elevhälsan och berörd personal samt eventuellt vårdnadshavare om ärendet berör en enskild elev. Uppdragsförfrågan, observationer och deltagandet utgör en grund för de strategier och arbetssätt som ska stödja utvecklingsarbetet kring eleven och/eller gruppen för ökad tillgänglighet.

Kompetenskrav
Vi söker en legitimerad grundskollärare med arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av framgångsrikt arbete kring elever med koncentrations-, uppmärksamhets-, och samspelssvårigheter samt god kunskap om olika inlärningssvårigheter. Meriterande är också om du har arbetat på olika stadier inom grundskolan.

Som person är du ansvarstagande, lyhörd och en god kommunikatör, både muntligt och skriftligt. Du är trygg i din yrkesroll och agerar utifrån rådande situation. Du är van att hantera komplexa frågor, reflektera och analysera tillsammans med andra för att driva processer framåt. Du ser möjligheter i förändring och arbetar för elevens bästa. För att trivas hos oss brinner du för att utveckla vårt gemensamma uppdrag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittaransökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Eva Strandéus, chef Gemensamma resursenheten, tel 036 - 105673
Anne Bäck, specialpedagog och ärendehandläggare i Rörligt skolstöd, tel 036 - 106179
Pia Svensson, Lärarförbundet, tel 036 - 105414

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.