search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsEkens dagliga verksamhet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-12-02
Sista ansökningsdag2018-11-11
Referensnr18-70-0182
Publicerad2018-11-02
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Ekens dagliga verksamhet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-12-02
Sista ansökningsdag
2018-11-11
Referensnr
18-70-0182
Publicerad
2018-11-02

Vilka är vi?
Arbetsplatsen är belägen på Ekhagen i Jönköping och vi är en arbetsgrupp på 14 medarbetare. Vi söker nu en ny medarbetare till våran verksamhet. Deltagarna är vuxna personer med funktionsnedsättningar inom autismspektrumet.

Daglig verksamhet har som mål att skapa meningsfull sysselsättning som ska bidra till ökad livskvalitet med personlig utveckling, stimulans och gemenskap samt främja delaktighet i samhället.  

Vad innebär arbete?
Arbetet innebär att vara ett stöd för deltagarna och instruera och handleda dem i det dagliga arbetet. Vi arrangerar aktiviteterna som är individuellt anpassade efter deltagarens förmåga, behov och intresse. Målet är att aktiviteterna ska bidra till ökad livskvalitet genom gemenskap, personligutveckling, arbetsträning, stimulans och delaktighet i samhället. Vi är ett stöd för deltagarna i den dagliga verksamheten och vi samarbetar med arbetsterapeuter och personliga assistenter.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har gått vård och omsorgsprogrammet, barn och fritid eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med personer med intellektuella och psykiska funktionsnedsättningar och är van att arbeta med ett pedagogiskt förhållningssätt. Det är meriterande om du har kunskaper i teckenkommunikation, lågaffektivt bemötande och om du har erfarenhet att arbeta med bildstöd.

Som person är du stabil, positiv och empatisk. Du har förmåga att anpassa dig till olika situationer och ändrade omständigheter. Du kommer gärna med egna idéer och kan planera och strukturerar ditt arbete. Då du ska kunna arbeta med alla deltagare måste du vara anpassningsbar efter deltagarnas individuella schema och kunna arbeta efter rutiner och struktur. Vi ser helst att du som söker har körkort då det kan förekomma bilkörning i tjänsten. Det är meriterande om du kan spela piano eller gitarr. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Arbetstiden är förlagd till dagtid måndag-fredag.
Det förekommer utevistelse i alla väder.
Rekrytering till fler verksamheter kan bli aktuellt. 

Upplysningar
Enhetschef Janet Holm, 036-108015
Facklig representant Helena Linderum, 036-107790

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.