search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolkurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRosenlundsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-01-07
Sista ansökningsdag2018-11-20
Referensnr18-60-0979
Publicerad2018-10-30
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Rosenlundsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-01-07
Sista ansökningsdag
2018-11-20
Referensnr
18-60-0979
Publicerad
2018-10-30

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst som kurator på Rosenlundsskolan.Rosenlundsskolan ligger centralt i Jönköpings östra stadsdelar och här finns hela världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. Från skolan har vi nära till naturen med skolskogen vid Vättern och Bondbergets naturreservat inom gångavstånd. I Rosenlundsskolans närområde finns dessutom flera fritids- och idrottsarenor som vi utnyttjar kontinuerligt i verksamheten, t ex Kinnarps arena, Rosenlundsbadet, KFUM och Ungdomens hus. På Rosenlundsskolan går ca 750 elever, från förskoleklass till årskurs 9 och här arbetar 140 personal. Vi är en arbetsplats som präglas av en trygg och positiv atmosfär, vilket elevernas årliga trygghetsenkät och medarbetarenkäten visarRosenlundsskolan - Tillsammans mot framtiden

Arbetsuppgifter
Som skolkurator ingår du i elevhälsan vars övergripamnde uppdrag är att bidra till skapandet av miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. I skolans elevhälsoteam, där du står för den psykosociala kompetensen har du ett nära samarbete med skolledning, skolsköterska, specialpedagog och studie- och yrkesvägedare. Detta samarbete präglas av en positiv elevsyn och ett presigelöst förhållningssätt . Ditt arbete sker också i nära samarbete med arbetslagen och externa aktörer såsom socialtjänst och BUP.I arbetsuppgifterna ingår bland mycket annat

  • samtal med såväl enskilda individer och vårdnadshavare som elevgrupper
  • arbete i klasser kring värdegrund och konflikthantering
  • handledning till arbetslag och enskilda lärare,
  • skolsociala kartläggningar 
  • Planera och delta i genomförandet av skolans förebyggande värdegrundsarbete


Kompetenskrav
Vi söker dig som har socionomexamen. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med såväl skolans personal samt elever och föräldrar som externa kontakter, t.ex. socialtjänsten. Du har god förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Erfarenhet av arbetet som skolkurator är meriterande liksom att du är väl förtrogen med såväl skolans styrdokument som socialtjänstens lagar och regelverk.

Övrigt
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister på länken nedan. https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Upplysningar
Lotta Johansson, rektor: 036-10 64 00Jessica Schönbeck, biträdande rektor: 036-10 63 51Fackliga organisationer nås via kommunens växel: 036-10 50 00
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.