search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Barnskötare pool

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsVästra Höjdernas förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-01-01
Sista ansökningsdag2018-11-18
Referensnr18-60-0983
Publicerad2018-10-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Västra Höjdernas förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-01-01
Sista ansökningsdag
2018-11-18
Referensnr
18-60-0983
Publicerad
2018-10-29

Nu söker vi barnskötare pool till Västra Höjdernas förskoleområde!
Västra Höjdernas förskoleområde ligger i kommunens västra delar ovanför Dalvik och Bymarken. I området ingår Samsets förskola samt Hisingskullens förskola.

På Västra Höjdernas förskoleområde arbetar vi med prioriterade mål och under läsår 18/19 kommer vi att ha fokus kring undervisning i förskolan och digitalisering där temaarbetet tillsammans med barnen står främst. Vi arbetar med gemensam kompetensutveckling genom kollegialt lärande i hela förskoleområdet där alla kompetenser är viktiga.

Vår struktur för systematisk kvalitetsuppföljning bygger på ett aktivt analyserande tillsammans i arbetslaget där det kollegiala lärandet lyfts fram. I förskoleområdet finns en hög andel förskollärare som har huvudansvaret för den pedagogiska verksamheten som tillsammans med dig som barnskötare och övrig personal utvecklar verksamheten.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar för barnens lärande och utveckling genom att stötta det enskilda barnet, utmanar normer och arbetar aktivt mot diskriminering. Du har ett positivt förhållningssätt, där barnet alltid står i fokus och bemöter alla med omtanke, vänlighet och respekt. Du har en förmåga att såväl se till det enskilda barnets som gruppens behov och skapar tillsammans med barn och kollegor en miljö som främjar kvalitet, tydlighet och struktur.

Kompetenskrav
Du har utbildning som barnskötare, har arbetat på förskolan samt har förståelse för våra styrdokument. Du har även grundläggande IT-kompetens. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som barnskötare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.Tjänsten kan komma att tas i anspråk av inlasad eller övertalig personal.

Upplysningar
Annica Lagander, Förskolechef 036-102607Fackförbund Kommunal växel 036-105000

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.