search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare 7-9 So

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLjungarumsskolan 7-9
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-01-28 till 2019-06-20
Sista ansökningsdag2018-11-11
Referensnr18-60-0736
Publicerad2018-10-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ljungarumsskolan 7-9
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-01-28 till 2019-06-20
Sista ansökningsdag
2018-11-11
Referensnr
18-60-0736
Publicerad
2018-10-29

Välkommen att söka till Ljungarumsskolan 7-9!
Ljungarumsskolan 7-9 ligger i södra delen av Jönköping med närhet till både natur och stadsliv. Skolan har i dagsläget 385 elever fördelat på tre årskurser. På Ljungarumsskolan finns en enhet för tal och kommunikation som är till för elever med avvikande språkutveckling. På Ljungarumsskolan erbjuds du möjligheter att utvecklas och ta nästa steg inom ditt uppdrag. Tillsammans arbetar vi varje dag för kunskap och utveckling i trygghetens och hälsans tecken.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta som lärare i SO på en skola som är på väg framåt. I din roll som pedagog ska du verka för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt. I ditt arbete ingår att undervisa elever i årskurs 7 och  stödja elevernas utveckling mot skolans mål. Du ska kunna skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du kommer att ha kontakt och samarbete med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal samt externa samarbetspartners. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt inom riktlinjer och praxis. Arbetet kräver ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och en positiv elevsyn.

Kompetenskrav
Vi vill gärna att du är behörig lärare 7-9 SO. Du har lätt för att samarbeta, handleda och för att skapa förutsättningar för att varje elev ska utvecklas. Att uppmuntra medinflytande, öppenhet och tolerans ser vi som självklart. Du behärskar svenska språket obehindrat i både tal och skrift.

Vi söker en lärare som är drivande, har tydliga förväntningar på eleverna och förmågan att anpassa undervisningen så att alla elever når resultat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Som person är du prestigelös och tar på ett naturligt sätt ansvar för att utveckla ditt arbete. Du intresserar dig för det övergripande arbetet och kommer att tillhöra arbetslag 7 där vi ser dig som en resurs som ska stärka det pedagogiska arbetet så att fler elever når målen. Du får på ett medvetet sätt in värdegrundsarbetet löpande under dagen, såväl under lektioner som i övrig kontakt med elever, vårdnadshavare och kollegor. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till beställning av utdrag ur belastningsregistret

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Jon Borka, 036-10 61 14
Biträdande rektor Malin Haag, 036-10 61 20
Skolans expedition, 036-10 61 12
Lärarnas Riksförbund Jonas Rosander, 036-10 79 02
Lärarförbundet Jenny Regnér, 072-213 61 63

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.