search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckalyckans förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-01-07
Sista ansökningsdag2018-11-15
Referensnr18-60-0964
Publicerad2018-10-25
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckalyckans förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-01-07
Sista ansökningsdag
2018-11-15
Referensnr
18-60-0964
Publicerad
2018-10-25

Arbetsplatsbeskrivning
Bäckalyckans förskoleområde består av Solstickans förskola, Bäckalyckans förskola, Västra förskolan samt Junedals förskola. Förskolorna ligger i centrala västra Jönköping. Gångavstånd till olika parker ex stadsparken som regelbundet besöks.

Arbetsuppgifter
Du ska tillsammans med övriga lärare i arbetslaget utveckla och driva den pedagogiska verksamheten efter förskolans läroplan. Genom dokumentationsarbetet så ska du reflektera över var barnen befiner sig i lärprocessen och där efter planera undervisningen. Du ska vara lyhörd för barnens behov, skapa en trygg miljö för både barn och vårdnadshavare. Förskoleområdet arbetar med Hållbar utveckling på olika nivåer, allt efter barnens mognad. 
Kompetenskrav
Vi söker legitemerade förskollärare som är tydlig i sitt pedagogiska ledarskap. Som tillsammans med arbetslaget tar ansvar, utvecklar och driver det systematiska kvalitétsarbetet utifrån våra styrdokument. Du ska ha en mycket god förmåga att samarbeta med andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.Grundläggande It- kompetens.

Övrigt
I området har vi planeringsmåndagar då all personal är schemalagda till kl. 18.00. Alla möten och planeringar sker på den tiden, vilket innebär att det är ytterst få kvällar som tillkommer. Vi har flera tjänster både på avdelningar med barn mellan 1 – 3 och 3 – 6 år.

Tänk på att det kan ta tid att få utdrag ur belastningregistret, så se till att du har ett aktuellt. Se även till att ha alla intyg och betyg från arbete och utbildningar klara. Det underlättar löneärendet och upprättande av anstälningsavtal.

Upplysningar
Anna Backehed förskolechef       036 107206Curt Junvik bitr. förskolechef       036 103005Ann-Sofi Lindster Lärarförbudet   036 107205

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.