search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Studie- och yrkesvägledare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSanda Utbildningscentrum
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-11-11
Referensnr18-61-0116
Publicerad2018-10-25
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Sanda Utbildningscentrum
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-11-11
Referensnr
18-61-0116
Publicerad
2018-10-25

Vill du bli vår nya studie- och yrkesvägledare på Sanda Utbildningscentrum och vara en del av en engagerad och professionell personalstyrka som med glädje antar de utmaningar det innebär att verka i en framgångsrik skola?

Vilka är vi?
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av fyra olika skolformer; Sandagymnasiet, Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Grundsärskola och Sanda Idrottshögstadium. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. På Sanda Utbildningscentrum går det cirka 1400 elever och vi är cirka 200 personal där våra gemensamma ledord är  Glädje, Engagemang, Trygght, Utmaning och Professionalism.

Vad gör vi?
På Sanda Utbildningscentrum står våra elevers studier, kunskap, trivsel, trygghet och personliga utveckling i fokus. Vi är ett av de ledande idrottsgymnasier i Sverige där vi ger våra elever möjlighet att kombinera studier och idrott på alla nivåer. Vår verksamhetsidé är att erbjuda en modern utbildning där eleverna får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.

Vad innebär arbetet?
Du kommer att arbeta som studie- och yrkesvägledare ha en kombinerad tjänst som studie- och yrkesvägledare samt utbildningshandläggare. Tjänsten är fördelad på Sanda Idrottshögstadium samt vårt yrkesintroduktionsprogram på gymnasiet. I dina arbetsuppgifter ingår det att informera elever och vårdnadshavare inför val samt handleda och vägleda elever i olika valprocesser. Du kommer att hjälpa elever i behov av särskilt stöd, vägledning och studieteknik samt följa upp individuella studieplaner och delta i elevsamtal. Du kommer även att arbeta med elevadministration för samma elevgrupper, vilket innebär registrering av elevernas studieplaner och betygshantering. I arbetsuppgifterna ingår det även att vara ett administrativt stöd till främst ledningen, vilket kan innebära olika typer av administrativa arbetsuppgifter.

Vem söker vi?
Du är utbildad studie- och yrkesvägledare med ett intresse för administrativa uppgifter. Har du tidigare erfarenhet inom skolans värld är det meriterande. Vi söker dig som är van att arbeta i en organisation i ständig utveckling och som har en positiv inställning till att arbeta utifrån skolans idrotts- och hälsoinriktning. Arbetet kräver ett strategiskt förhållningssätt, en god organisationsförmåga, en förmåga att skapa goda relationer och att du visar gott omdöme i uttalanden, ageranden och beslut. Goda IT-kunskaper samt att vara väl formulerad i tal och skrift är en förutsättning. Vi på Sanda Utbildningscentrum fäster stor vikt på personlig lämplighet där vi värdesätter dina kvalifikationer såväl som personliga egenskaper.

Du är...

-Flexibel och ansvarstagande-Kreativ och positiv-Noggrann och stresstålig-en person som tycker om att samarbeta

Övrig information:
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. 

Vid frågor kontakta:
Irene Jarbratt, administrativ chef - 036-106557, irene.jarbratt@jonkoping.seHenrik Ader, rektor - 036-102557, henrik.ader@jonkoping.se

Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.