search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Resurspedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSödergårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-01-01
Sista ansökningsdag2018-11-15
Referensnr18-60-0915
Publicerad2018-10-25
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Södergårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-01-01
Sista ansökningsdag
2018-11-15
Referensnr
18-60-0915
Publicerad
2018-10-25

Arbetsplatsbeskrivning
Enheten ligger i södra delen av Huskvarna, och består av förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Verksamheterna på skolan utgår från en tydlig värdegrund och ett positivt förhållningssätt till elever och till varandra som kollegor.

Arbetsuppgifter
Du kommer att tjänstgöra som resurspedagog i skolan och på fritidshem. Som resurspedagog kommer du att ansvara för enstaka elever så väl som grupper utifrån behov. Arbetet innebär aktivt arbete med eleverna samt planering, vårdnadshavarkontakter och dokumentation. Du kommer ha ett nära samarbete med specialpedagog samt ingå i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten utifrån de styrdokument som finns.

Kompetenskrav
Lärare med inriktning fritidshem eller fritidspedagogexamen. Alternativ behörighet är socialpedagog eller behandlingspedagog. Meriterande är om du har arbetat barn och ungdomar som på olika sätt behöver stöd och har motivation och idéer till att utveckla den delen av verksamheten. Du har erfarenhet och kunskaper om NPF. Ditt arbetsätt utgår från lågaffektivt bemötande. Du ska vara väl insatt i och konkret använda skolans styrdokument i verksamheten. Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt. Du har lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och studiero. Du är en person som finns till för alla elever på skolan och du anammar skolan gemensamma förhållningssätt. Du är även skicklig på konflikthantering.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Katarina Vågerdal, Rektor, 036-10 39 74
Hans Sandblad, Lärarförbundet, 036-10 23 75

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.