search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Verksamhetschef Exploatering

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsMark o Exploatering/Exploatering
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2018-11-18
Referensnr18-55-0119
Publicerad2018-10-24
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Mark o Exploatering/Exploatering
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2018-11-18
Referensnr
18-55-0119
Publicerad
2018-10-24

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköping växer så det knakar och stadsutvecklingsfrågor är prioriterat för kommunen. Vi på mark och exploatering har en mycket viktig roll i detta, vi planerar för framtiden och står inför nya spännande uppdrag och där behövs du som ny verksamhetschef för del av avdelningen. En avdelning med ansvar för kommunens mark- och bostadsförsörjning och som har ett uppdrag att säkra kommunens långsiktiga markberedskap. Vi medverkar aktivt i hela samhällsbyggnadsprocessen från initiering till genomförande och driver spännande omvandlingsprojekt. På mark och exploatering präglas medarbetarna av positivism, affärsmässighet och ett glatt samarbetsklimat och förhandling och avtalsskrivning är en naturlig del av vardagen.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef för verksamheten Exploatering garanteras du varierande och stimulerande arbetsuppgifter. Du är ansvarig för kommunens exploateringsverksamhet med ett primärt ansvar för kommunens bostadsförsörjning innefattande såväl framtagande av KBFP som samordning och medverkan i detaljplanering, avtalstecknande samt upphandling och utbyggnad. Du kommer att ha ett personalansvar för 9 medarbetare med kompetens inom exploateringsfrågor och entreprenadjuridik i en växande organisation. Du kommer tillsammans med dessa få driva exploateringsansvaret och genomförandefrågorna framåt och leverera till ansvarig politisk nämnd i samråd med överställd avdelningschef. Du är aktiv i såväl initiering av projekt som löpande uppföljning och kommer med bred kompetens kunna stötta medarbetare i sakfrågor. I ditt dagliga arbete har du och medarbetarna löpande kontakt med andra förvaltningar, exploatörer och andra företag och ni ska driva ert arbete i stort kund- och medborgarfokus. Som verksamhetschef ansvarar du för att arbetet inom verksamheten Exploatering fungerar på ett så optimalt sätt som möjligt och du har ett ansvar för att planera, utvärdera och utveckla verksamheten, där en viktig del kommer att vara att våga vara innovativ. Du leder och fördelar arbetet och ser till att givna processer följs och att uppdrag och arbetsuppgifter inom området utförs på ett så korrekt, effektivt och målmedvetet sätt som möjligt. Du har även ett samordnat och övergripande ansvar för verksamhetens ekonomiska budget, prognos och utfall.

Kompetenskrav
Vi vill att du som har en bred kompetens inom arbetsområde så att en uppmuntrande och fungerande stödfunktion gentemot övriga medarbetare söker tjänsten, du bör ha relevant utbildning och har arbetat några år inom såväl fastighetsbranschen som i ledande position. Som person är du kommunikativ, strukturerad, målinriktad, vågar ta snabba beslut och kan hantera pressade situationer. Du har erfarenhet från förhandlingar, kunskaper om aktuell lagstiftning och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är mycket viktigt att behandla alla lika och samtidigt vara smidig och lösningsorienterad. Du är samarbetsvillig och har en uppmuntrande ledarstil samt ett mod att leda och utveckla en verksamhet med stor tillit till den enskilde medarbetaren. De personliga egenskaperna kommer att viktas särskilt högt. Körkort för bil är ett krav.

Övrigt
Vi söker dig som vill ha en spännande tjänst och som vill påverka stadsutvecklingen i expansiva Jönköping.Ledarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av• Förmåga att visa tillit till medarbetare• Hög integritet och ett föredömligt agerande• Mod att leda• Vilja att utveckla verksamheten

Upplysningar
Avdelningschef Linda Helte 036-10 23 81

Sveriges Ingenjörer:
VISION: Susanne Bosevik-Carlsson  036-10 77 94

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.