search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTabergs skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-12-10 alt enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-11-25
Referensnr18-60-0881
Publicerad2018-10-22
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Tabergs skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-12-10 alt enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-11-25
Referensnr
18-60-0881
Publicerad
2018-10-22

Arbetsplatsbeskrivning
I Tabergs skolområde ingår Tabergsskolan, som är en F-5 skola med ca 270 elever och ca 45 anställda, samt Taheskolan, även det en F-5 skola med ca 120 elever och ca 22 anställda. Skolorna finns i Taberg och ligger vackert belägna ca 10 km söder om centrala Jönköping. Här bjuds fantastiska miljöer med skog, sjö och berg i omedelbar närhet till skolan. Fritidshemsverksamheten omfattar ca 190 elever med ca 20 lärare med inriktning mot fritidshem.

Skolorna arbetar med profilen "natur och kultur". Anställda, elever, vårdnadshavare, studenter och gäster på skolan beskriver att de upplever en fantastisk arbetsmiljö där trivsel och trygghet präglar andan på enheten. Skolornas vision är: ”Vi vill skapa en gemenskap, där alla är trygga och växer, tar ansvar, visar respekt och lär för livet.”

Tabergs skolområde är en övningsskola, vilket innebär att vi regelbundet tar emot studenter från Jönköpings Universitet. Vi söker nu två nya medarbetare till vårt skolområde! Välkommen med din ansökan för att ge alla elever möjlighet att bli sitt bästa jag!

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som lärare i fritidshem är samverkan med skolverksamhet förutom fritidsverksamheten. Du ingår i ett arbetslag med lärare i grundskola och/eller förskoleklass. Du ska fungera som ett tydligt stöd för eleverna i skolans olika verksamheter, så att eleverna kan utvecklas enligt målen i Lgr 11.

Kompetenskrav
Du är utbildad lärare med inriktning mot fritidshem, eller liknande examen. Du förväntas ha god vana att hantera moderna IKT-verktyg. Vi söker dig som brinner för elevers utveckling och vill vara med och göra skillnad. Vana att arbeta med barn inom npf-spektrat ses som meriterande.

Att du ser styrkan i att arbeta i ett arbetslag och är en tydlig ledare är egenskaper vi värdesätter hos dig som lärare. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor. Vi ser gärna att du har ett elevnära arbete runt värdegrund och trygghet. Du är en person som finns till för alla elever på skolan och du anammar skolans gemensamma förhållningssätt.

Övrigt
Vill du veta mer? Gå gärna in på vår hemsida och se presentationsfilmen: https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/tabergsskolan

Vi kommer löpande intervjua under annonseringstiden. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Tobias Möller Alderhammar, rektor, 036-103803
Marie-Louise Georgsson, Lärarförbundet, 0702-928256

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.