search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGethagens förskola Öxnehaga fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEfter överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-11-11
Referensnr18-60-0901
Publicerad2018-10-19
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gethagens förskola Öxnehaga fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Efter överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-11-11
Referensnr
18-60-0901
Publicerad
2018-10-19

Arbetsplatsbeskrivning
Längtar du till en arbetsplats där du får bidra till utveckling? Då är du varmt välkommen till Öxnehaga förskoleområde där vi tillsammans gör skillnad varje dag.
Öxnehaga förskoleområde består av Gethagens fsk, Kalvhagens fsk, Kohagens fsk samt Oxhagens fsk. Tillsammans strävar vi efter att barnen på Öxnehaga ska få en bra grund i det livslånga lärandet. Våra värdeord för verksamheten är Trygg, Lärande och Rolig, vår vision är att i mötet med barn och vårdnadshavare skapa en verksamhet som utvecklar språk och identitet. Som stöd i detta arbete har vi tillsammans utarbetat en pedagogisk handlingsplan. Öxnehaga är ett mångkulturellt område med många spännande möten som berikar verksamheten
Gethagens förskola har en fantastik utomhusmiljö som vi har utvecklat än mer tillsammans med regionen och Jönköpings universitet. I projektet har vi arbetat med hållbarhet, inlärning och rörelse. Vi odlar i vår trädgård och tar vara på det vi odlar i vår förskoleverksamhet.

Öxnehaga förskoleområde är med i Skolverkets satsning, "Samverkan för bästa förskola och skola". Vi har nu kompetensutveckling  tillsammans med Linnéuniversitetet inom ämnet Språk och Interkulturalitet.
På enheten finns pedagogista och musikpedagog som handleder och ger inspiration i det pedagogiska arbetet. Enhetens specialpedagog bistår med handledning och stöd i arbetet.

Arbetsuppgifter
Vi söker förskollärare till Gethagens förskola som vill vara med och utveckla vårt pedagogiska arbete utifrån våra styrdokument samt vår pedagogiska handlingsplan. Du medverkar även till att utforma en trygg, positiv och lärande miljö med god balans av undervisning och omsorg. Vår pedagogiska ide bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta redskap är pedagogisk dokumentation. 

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Handledarutbildning är meriterande eftersom vi är en övningsförskola. Du har kunskap och idéer för hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Intresse av utomhuspedagogik är ett plus.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till beställning av utdrag ur belastningsregister

Upplysningar
Charlotte Sundqvist
Förskolechef
Tel 036 102413
charlotte.sundqvist@jonkoping.se

Johan Sandberg
Bitr. förskolechef
tel 036 102613
johan.sandberg@jonkoping.se

Katarina Nielsen
Lärarförbundet
036 103062

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.