search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsIT-avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-11-26
Referensnr18-04-0040
Publicerad2018-10-22
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
IT-avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-11-26
Referensnr
18-04-0040
Publicerad
2018-10-22

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings Kommun har en stor och komplex IT-miljö med en stark tillväxt av digitala enheter. IT-avdelningen har helhetsansvar för IT-drift, support, telefoni, teknikutveckling och samordning av IT-säkerheten inom kommunen. Avdelningen levererar IT-stöd till åtta förvaltningar samt kommunala bolag alla med egna unika behov och utmaningar. 

Vi genomför nu en justering av vår organisation och avdelningen kommer från och med 2019-01-01 vara uppdelat på fem enheter. På avdelningen arbetar ca 70 personer som hanterar och administrerar verksamheten. Vi söker nu en enhetschef till Enhet Arbetsplats.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du verksamhet-, budget- och personalansvar för enhet Arbetsplats som kommer bli ca 11 personer. Du ansvarar för att leda, planera och kontinuerligt driva utvecklingen av enhetens processer och arbetssätt.

I ansvaret ingår att på bästa sätt skapa goda tekniska förutsättningar för kommunens arbete. Du ansvarar för att leverera en kvalitativ IT-arbetsplats till våra förvaltningar och bolag. Enheten består av olika kompetenser och har ansvar för t ex. – paketering, Citrix, SCCM, utskrifter, MDM och telefoni.

Du kommer att ha ett tätt samarbete med övriga enheter på avdelningen, det är viktigt med ett bra samarbete. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till IT-chef.

Kompetenskrav
Du har en relevant högskoleutbildning, företrädesvis inom IT, alternativt kunskap förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig eller relevant för tjänsten. För att lyckas i rollen som enhetschef behöver du ha mycket god kunskap och erfarenhet inom IT. Du har tidigare haft en ledarroll med personalansvar och ser det som en utmaning att få andra människor att bli engagerade och växa med nya arbetsuppgifter.

Att vara kommunikativ, involverande och lösningsfokuserad är egenskaper du aktivt använder. Som person trivs du med att ta stort ansvar och vill vara med och utveckla verksamheten. Du är serviceinriktad, strukturerad, drivande och bra på att bemöta olika kunders önskemål. Som chef är du tydlig och har en helhetssyn. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Tjänsten är säkerhetsklassad. Arbetsspråket är svenska vilket kräver att du behärskar svenska i både tal och skrift.B-körkort krävs för denna tjänst.

Upplysningar
Niklas Lingvall, IT-chef 036-10 61 86. Facklig företrädare för Vision är Kenneth Axelsson 036-10 56 44.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.