search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Personliga assistenter till social och aktiv kvinna

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-11-14
Referensnr18-70-0175
Publicerad2018-10-18
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-11-14
Referensnr
18-70-0175
Publicerad
2018-10-18


Som personlig assistent stödjer du medborgaren i de delar av livet som denne har svårt att genomföra på egen hand och målet är att personen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi arbetar alltid utifrån medborgarens integritet och självbestämmanderätt.

Vad innebär arbetet?
Vi söker nu nya medarbetare till en social och aktiv medborgare som bor tillsammans med sin familj en bit utanför Jönköping med goda bussförbindelser. Kvinnan du kommer att stödja är rullstolsburen och har en fysisk funktionsnedsättning som gör att hon behöver hjälp med förflyttningar och en del omvårdnad. Kvinnan är själv delaktig i alla moment och kan kommunicera sina hjälpbehov.

Din arbetsplats utgår ifrån medborgarens hemmamiljö, men kan förändras under arbetspasset då du är med på aktiviteter som arbete, umgänge eller bassängträning. Arbetsuppgifterna inkluderar stöttning vid hushållsarbete samt daglig kontakt med medborgaren, anhöriga och kollegor. I arbetet ingår även ett tidsregistrerings- och dokumentationsansvar.   

Som anställd kommer du att ingå i en arbetsgrupp med ett trivsamt arbetsklimat. Det är mestadels ensamarbete, men ibland också viss dubbelbemanning. Det kan förekomma manuella förflyttningar i arbetet vilket gör arbetet fysikt krävande. I medborgarens hem finns ett personalrum att tillgå med egen toalett.    

Vem söker vi?
Du som söker har en god samarbetsförmåga då mycket arbete utförs i grupp och i kontakt med medborgare och anhöriga. Personlig mognad är något som vi värderar högt eftersom det kan hjälpa dig att förstå situationer som medborgaren ställs inför. Arbetet kräver också att du är flexibel då förutsättningar kan ändra sig. Du som söker har även ett genuint intresse för service där du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt förhållningssätt. Du är dessutom en stabil person med skinn på näsan som behåller lugnet och kontrollen i stressade situationer. Vidare är du relationsskapande genom att vara utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.

Det är önskvärt att du som söker är utbildad undersköterska/personlig assistent och det kan vara meriterande om du har vårderfarenheter. Du bör behärska svenska, både i tal och skrift då det förekommer dokumentation samt kontakt med medborgare och anhöriga. Körkort är högst önskvärt då du kommer att köra medborgarens bil.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet!

Vad erbjuder vi?

  • En trygg anställning.
  • Flexibelt och varierande arbete
  • Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet.
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
  • Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
  • Möjlighet till kompetensutveckling. I kombination med arbetet kan du utbilda dig till Personlig assistent eller undersköterska på distans. Läs mer och sök utbildningen här: ASSISTENTUTBILDNING – DISTANS

Övrigt
Denna rekrytering avser två tillsvidaretjänster och fyra vikariat. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och journatt både vardag och helg. Ange önskad sysselsättningsdrad i din ansökan.

Medborgaren önskar kvinnliga assistenter
Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Enhetschef Alem Hamzic, 036-10 79 38
Fackliga företrädare, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.