search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Mätningstekniker

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsGatu o Park/Gata Park Skog/Utveckling
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2018-10-28
Referensnr18-55-0111
Publicerad2018-10-11
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Gatu o Park/Gata Park Skog/Utveckling
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2018-10-28
Referensnr
18-55-0111
Publicerad
2018-10-11

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som Tekniska nämnden ansvarar för.
Tekniska Kontoret har som uppgift att förvalta, driva och utveckla verksamheter som rör kommunens mark och byggnader, gator och parker, skogar och naturreservat, färjetrafik, hamnar och
parkeringsplatser, vatten och avlopp.
Verksamheten Planering och utveckling gata, park, skog ansvarar för projektering av kommunens gator, park- och grönområden, plangransking liksom drift och underhållsplanering av markinfrastrukturen inom kommunen samt driver reinvesteringsprojekt. Enheten utveckling är inriktad mot projektering, inmätning, plangranskning ur ett driftperspektiv av kommunens gator, parker och grönområden.

Arbetsuppgifter
Tekniska kontoret söker en mätningstekniker som vill vara med och arbeta inom Planering och utveckling verksamheten.
Din huvudarbetsuppgift blir att ansvara för inmätning, utsättning och upprättande av relationshandlingar. Du planerar ditt arbete och skapar utsättningsfiler från DWG-filer. Du arbetar både självständigt och i samarbete med dina kollegor samt tätt med yrkesarbetare och arbetsledare.

Kompetenskrav
Du ska ha relevant utbildning inom mätteknik och erfarenhet av inmätning och utsättning, gärna från anläggningsbranschen alternativt närliggande branscher. Du är en noggrann, ansvarstagande, driftig och självgående person som trivs i en koordinerande roll. Personliga egenskaper så som sammarbetsförmåga, lojal, strukturerad och serviceinriktad är en förutsättning. Då tjänsten innebär mycket kontakt med människor inom och utom organisationen läggs stor vikt vid personliga egenskaper. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med Trimble alt. Leica (totalstation och GPS), Geosecma och SBG GEO. Meriterande kompetens är erfarenhet av CAD-program, volymberäkning och projektering.
Körkort B är ett krav.

Övrigt
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
• Förutsättningar och vilja till delaktighet
• Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
• Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
• Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete
Upplysningar
Enhetschef Priscilla Garcia 036-10 58 08
Verksamhetschef Rolf Sandström 039-10 51 50

Sveriges Ingenjörer: Stefan Holst 036-10 24 07
Vision: Mari Hoffman 036-10 75 64

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.