search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent, flera tjänster

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsApelvägens gruppbostad
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-10-25
Referensnr18-70-0174
Publicerad2018-10-11
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Apelvägens gruppbostad
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-10-25
Referensnr
18-70-0174
Publicerad
2018-10-11

Vilka är vi?
Apelvägens gruppbostad är belägen i Bankeryd. I gruppbostaden bor 4 personer med intellektuella funktionshinder i egna lägenheter. Vår arbetsgrupp består av 9 medarbetare och vi arbetar utifrån den enskilde medborgarens behov.

Vad gör vi?
Vi på Apelvägens gruppboende arbetar bland annat med att ge personlig omvårdnad, sociala aktiviteter, träning och service med beaktande av medborgarens personliga integritet. Medborgarens behov skall vara utgångspunkten och vi arbetar utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Vårt arbete syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. Kontaktmannaskap tillämpas och innebär att varje medarbetare har ansvar för en medborgare och håller därmed kontakten med anhöriga, gode män, daglig verksamhet osv. Dokumentation är ett naturligt inslag i arbetet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har läst omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom omvårdnadsyrket. Du är lugn och trygg som person, har god självkännedom och god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete samt att du har ett professionellt bemötande. Personlig mognad värderas högt då det hjälper dig att förstå olika situationer som den enskilde kan befinna sig i. Då vi på Apelvägens gruppbostad arbetar utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt, bör du som söker ha god pedagogisk insikt. Även du som har företrädesrätt är välkommen att söka.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten.

Vad erbjuder vi?
- En arbetsgrupp som präglas av god sammanhållning.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel

Övrigt 
Tjänsterna har en sysselsättningsgrad på 80-100%, ange önskad sysselsättningsgrad i din ansökan.
Arbetstiden är förlagd på dagtid/kväll/var tredje helg. På arbetsplatsen finns dessutom vaken-natt.
Vi tillämpar löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag.

Upplysningar
Lena Plomén, Enhetschef 036-10 77 86
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.