search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Trafikingenjör

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsUtvecklings- och trafikavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagsnarast
Sista ansökningsdag2018-11-11
Referensnr18-20-0011
Publicerad2018-10-09
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Utvecklings- och trafikavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
snarast
Sista ansökningsdag
2018-11-11
Referensnr
18-20-0011
Publicerad
2018-10-09

Vill du vara med och bidra till en trafiksäker och hållbar stadsutveckling i en snabbt växande kommun? Då kanske det här är jobbet för dig.

Arbetsplatsbeskrivning
Du kommer att bli en av 20 medarbetare på utvecklings- och trafikavdelningen på stadsbyggnadskontoret i Jönköpings kommun

Som medarbetare hos oss arbetar du efter politiska riktlinjer med utvecklingen av det framtida Jönköping och utvecklingen av vårt trafiksystem. Vi arbetar efter målsättning att all trafikökning ska ske med gång, cykel och kollektivtrafik där resandet med kollektivtrafiken ska fördubblas. Avdelningen ansvarar för ett brett kompetensområde som hållbart resande, myndighetsfrågor, trafiksäkerhet, stadsutveckling, kommundelsutveckling och olika investeringsprojekt.

Vår arbetsplats ligger centralt i Jönköping med goda tåg- och bussförbindelser.

Arbetsuppgifter
I arbetet som trafikingenjör representerar du avdelningen i olika sammanhang, där du självständigt driver våra frågor. Som trafikingenjör har du bland annat rollen att leda, styra och koordinera de frågor som finns inom tjänstens ansvarsområde. Ett viktigt ansvarsområde är att utveckla vårt trafiksäkerhetsprogram och att samverka med trafiksäkerhetsorganisationer och skolor för att utveckla trafiksäkerhetsundervisning i skolan. Du jobbar ofta i team tillsammans kollegor inom avdelningen där du kommer ha trafiksäkerhet som huvudområde. Arbetet innebär mycket kontakt med medborgare, näringsliv och skolor i olika trafiksäkerhetsfrågor.
Du kommer även ansvara för genomförandet och projektledning av mindre trafiksäkerhetsprojekt, där du ansvarar för tidplan och ekonomi. Du ska kunna leda och hålla möten med god kvalitet. Du ska muntligen och skriftligen kunna presentera dina frågor och projekt för allmänheten, politiker, media och andra grupper.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har:
- Ingenjörsutbildning på högskolenivå, med inriktning mot trafik. 
- Kunskaper inom vägutformning
- God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:
- Kunskap inom Strada, Plan- och bygglagen och Lagen om offentlig upphandling

För att trivas i rollen som trafikingenjör hos oss behöver du vara utåtriktad och ha lätt för att samarbeta. Erfarenhet av trafik- och samhällsbyggnadsfrågor är nödvändig och kan vid goda referenser ersätta krav på högskoleutbildning.

Övrigt
B-körkort är ett krav.

Urval och intervjuer kommer att hållas löpande, så vänta inte med din ansökan!

Upplysningar lämnas av
Utvecklings- och trafikchef: Henrik Zetterholm, 036-106071
Trafikingenjör: Mikael Enarsson, 036-105168
Vision: Magnus Blom, 036-105327
Sveriges Ingenjörer: Carlos Trischler 036-105177

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.