search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Speciallärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHammardalens skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-01-07
Sista ansökningsdag2018-10-31
Referensnr18-60-0816
Publicerad2018-10-09
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hammardalens skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-01-07
Sista ansökningsdag
2018-10-31
Referensnr
18-60-0816
Publicerad
2018-10-09

Välkommen till oss på Hammardalens skolområde!

Hammardalens skolområde ligger i Norrahammar och består av Brodalskolan och Slättenskolan. Båda skolorna innefattar förskoleklass, åk 1-5 och fritidshem. Inom Hammardalens skolområde arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten. Våra skolor deltar i projektet med övningsskolor i samverkan med högskolan i Jönköping.

Arbetsuppgifter
I din roll som speciallärare/specialpedagog verkar du för att eleverna ska få en så god kunskapsutveckling som möjligt. Du är med och skapar goda lärandemiljöer som främjar elevernas hälsa och kunskapsutveckling. I ditt arbete ingår att stödja eleverna och pedagogerna i deras arbete. Du kommer att samarbeta med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning samt externa aktörer.

I uppdraget ingår att vara en del av skolområdets elevhälsoteam. Du är också en del av skolornas specialpedagogiska team som ska stärka och vidareutveckla det specialpedagogiska arbetet på skolorna så att fler elever når målen. I din kompetens ingår att vara väl förtrogen med våra styrdokument och den praxis som råder inom området som rör specialpedagogik. I dina arbetsuppgifter ingår att skriva pedagogiska bedömningar och analysera resultat.

Kompetenskrav
Du har speciallärarexamen/specialpedagogexamen och du är en engagerad ledare och bemöter varje elev utifrån dennes behov. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi fäster även stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet och värderar din förmåga att engagera och entusiasmera högt.
Du är kreativ, lösningsfokuserad, initiativrik och har ett salutogent förhållningssätt. Du kan arbeta självständigt men också i samverkan med andra. Stor vikt läggs vid flexibilitet och förmågan att driva utvecklingen av verksamheten framåt. Det är meriterande att du besitter kunskaper om olika kartläggningsmaterila som till exempel ITPA.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Sofie Öjfelt rektor 036-103691
Therese Hulusjö bitr. rektor 036-103517
Lena Logan Lärarnas riksförbund 036-10 36 74
Marika Kolmodin-Berg, Lärarförbundet 036-10 36 58

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.