search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTahe förskola, Tabergs förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-01-01
Sista ansökningsdag2018-10-28
Referensnr18-60-0774
Publicerad2018-10-09
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Tahe förskola, Tabergs förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-01-01
Sista ansökningsdag
2018-10-28
Referensnr
18-60-0774
Publicerad
2018-10-09

Välkommen till oss på Tabergs förskoleområde!
Området består av fyra förskolor som ligger utspridda i samhället Taberg, Tabergs förskola, Tahe förskola, Ullstigens förskola och Åsa förskola med plats för ca 180 barn och ca 40 anställda.
Alla förskolor har nära till natur och spännande lekmiljöer.

Tahe förskola består av två avdelningar, en för de yngsta barnen 1-2 år och en avdelning med 3-4 åringar. Avdelningen med de äldsta barnen arbetar med att utveckla sitt arbete med utomhuspedagogik och Mulle i förskolan.
Vi söker nu förskollärare till båda avdelningarna. Framöver kommer förskolan även utökas med fler avdelningar.

Områdets värdeord är: glädje, omsorg, delaktighet, tilltro och samspel. Dessa ord speglar vår målsättning att skapa ett tillåtande och stöttande klimat där vi tillsammans ger barnen de bästa förutsättningar för utveckling och lärande.

På vår pedagogiska utvecklingstid tar vi tillvara på varandras erfarenheter genom ett kollegialt lärande. Vår målsättning är att lägga all planering, reflektion och mötestid under dagtid.
Vi är också  övningsförskola och tar emot studenter från Jönköping University.
På området finns också en specialpedagog på 100 % för att utveckla arbetssätt och för att stötta arbetslagen i handledning och utbildning.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och för att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med kollegor planera, genomföra, utvärdera, dokumentera och utveckla  det pedagogiska arbetet i verksamheten.

Kompetenskrav
Du är legitimerad förskollärare. Vi söker dig som bidrar till vårt positiva arbetsklimat och skapar goda relationer till barn, kollegor och vårdnadshavare. Du har god samarbetsförmåga och ett engagemang i ditt arbete.  Du är också tydlig i ditt ledarskap som pedagog samt har förmåga att anpassa dig efter olika förutsättningar.
Vi ser det som meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med pedagogisk dokumentation.
Du ska också ha goda kunskaper i IKT.
Är du nyutexaminerad förskollärare har du stöd av mentor under första året.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till beställning av utdrag från belastningsregistret

Upplysningar
Förskolechef Anneli Dalberg 036-103995
Lärarförbundet: Caroline Hillevärn 036-103930
Kommunal: Anette Fong 036-103877
Förskollärare Tahe förskola: Carina Johansson 036-103876

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.